Alles over AS 98 Airstep


Over A.S. 98 Airstep

Waarom A.S. 98 Airstep?

De basisprincipes van het merk A.S. 98 Airstep ontstaan rond 1975. In dit jaar werd het bijzondere bedrijfje Olip opgericht, een kleine Italiaans onderneming die schoenen produceert gebaseerd op Italiaanse ontwerpen en vintage looks. Het was echter pas in 1998 toen het bedrijf Olip werd overgenomen door de Italiaan Piero Oliosi dat het bekende merk A.S. 98 Airstep ontstond. Oliosi stopte zijn passie voor Italië, zijn passie voor kwaliteit en authentieke looks in de vintage schoenen van het merk Olip. Een perfecte match was gevonden.

De hedendaagse schoenen van het merk A.S. 98 Airstep worden nog steeds met dezelfde passie ontwikkeld. De veelal stoere laarzen worden versierd door bijzondere ritsen, stoere gespen en opvallende modellen. De schoenen worden met de hand gemaakt en hebben allemaal twee dingen met elkaar gemeen: een Italiaanse stijl en een bijzonder hoge kwaliteit. Bekijk snel het assortiment van A.S. 98 Airstep om een beeld te krijgen van de Italiaanse modellen en de authentieke uitstraling van de schoenen.  

Het productieproces

Het ontwerp

De designs van het merk A.S. 98 Airstep worden met grote zorg ontworpen. Piero Oliosi en zijn zonen hadden een visie over hoe de schoenen eruit moesten zien: uniek, Italiaans en met passie ontworpen. De schoenen moesten daarnaast gemaakt worden van authentiek en kwalitatieve Italiaanse materialen. Nu nog worden de schoenen ontworpen met deze visie in het achterhoofd. Het ontwerpteam is een team met karakter. De ontwerpers willen meer dan alleen schoenen bedenken, ze willen kunst creëren. Wanneer u een schoen van A.S. 98 Airstep draagt kunt u er dan ook van uitgaan dat er goed over het design van de schoen is nagedacht.

De schoenen van A.S. 98 Airstep hebben een veelzijdig karakter. De schoenen zitten comfortabel en zijn zeer duurzaam waardoor de schoenen geschikt zijn voor dagelijkse bezigheden maar ook voor een reis of een roadtrip. De bijzondere en authentieke designs zorgen ervoor dat de schoenen geschikt zijn voor zowel jong als oud! 

De productie

De schoenen van A.S. 98 Airstep worden na het zorgvuldige ontwerpproces met de hand gemaakt. Het merk heeft een fabriek in Bosnië waar meer dan 1200 mensen werkzaam zijn. Deze werknemers zorgen ervoor dat er per dag meer dan 6000 schoenen worden gemaakt. Het merk is hierdoor bijzonder productief zonder dat dit ten kosten gaat van de authentieke look van de schoen. Deze productiviteit is alleen mogelijk door een groot team van werknemers die de visie van Piero Oliosi en zijn zonen begrijpen. Er wordt dan ook met grote zorg omgegaan met de werknemers.

De schoenen van A.S. 98 Airstep hebben een bijzondere uitstraling. Alleen de beste materialen zijn in staat om de werkelijke A.S. 98 Airstep look te creëren. Deze materialen worden met zorg in Italië uitgezocht en behandeld. Zo weet u zeker dat uw A.S. 98 Airstep gemaakt zijn van materialen met een hoogstaande kwaliteit. 

Dames en Heren?

Onderhoudsadvies

Verzorging van uw nieuwe schoenen

Om zolang mogelijk van uw nieuwe A.S. 98 Airstep schoenen te genieten kunt u de schoenen voor gebruik het beste inspuiten met een impregneerspray. Zo worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit om de paar maanden te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af. Kijk hierbij naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder en synthetisch materiaal. 

Assortiment impregneersprays > 

Onderhoud van uw leren schoenen

Voor suède en gladlederen schoenen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kopen. Wanneer uw lederen A.S. 98 Airstep schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met een zachte borstel. Na het schoonmaken kunt u de A.S. 98 Airstep schoenen wederom behandelen met een impregneerspray. Om beschadiging aan leder te repareren kunt u gebruik maken van schoenpoets. Zorg hierbij dat de kleur van de schoenpoets overeenkomt met de kleur van uw schoen. Smeer de poets er niet te dik op om verstikking van het leder tegen te gaan en schoenpoets is alleen geschikt voor gladlederen schoenen.

Assortiment onderhoud >

Een greep uit de A.S. 98 Airstep collectie