Chie Mihara schoenen kopen


Over Chie Mihara

Het doel van Chie Mihara

In het oosten van Spanje werd in 2002 door de ontwerpster Chie Mihara een bijzondere schoenenlijn gelanceerd. Chie Mihara wilde schoenen creëren die iets nieuws aan vrouwen zouden bieden: schoenen ontwikkeld door vrouwen vóór vrouwen. Chie Mihara wilde niet alleen dat haar schoenen er elegant en modieus uitzagen maar ook dat ze bijzonder comfortabel zouden zitten. In de woorden van Chie Mihara zelf:

 "We're mothers, working women, active women! And we should have shoes that match our needs. We want to look femenine, beautiful, attractive but without giving up comfort"

Schoenen waar moeders, werkende vrouwen of jongedames urenlang op kunnen lopen zonder last te krijgen van hun voeten en zonder dat dit ten kosten gaat van schoonheid. Met deze instelling creëerde Chie Mihara pumps en enkellaarzen met een stijlvolle uitstraling en een comfortabel voetbed. De schoenen van Chie Mihara worden in verschillende landen verkocht en ook in Nederland worden de schoenen steeds populairder. Bekijk hier de nieuwste Chie Mihara collectie om zelf een beeld te vormen over de schoenen van Chie Mihara. 

Het productieproces

Het ontwerp

Bij het ontwerpen van een schoen wordt Chie Mihara beïnvloedt door verschillende feministische stromingen. Vooral de jaren '30 en '80 uit de vorige eeuw zijn hierbij van grote invloed. Daarnaast wordt Chie Mihara beïnvloedt door haar eigen multiculturele achtergrond. Chie Mihara heeft zowel Braziliaanse als Japanse roots. Zo combineert Chie Mihara de vrolijke en warme Braziliaanse kleuren met de strakke en moderne Japanse vormen.

Voordat Chie Mihara zich ging focussen op het ontwerpen van moderne schoenen had ze een lange en diverse scholing achter de rug. Zo heeft Chie Mihara een diploma in mode en techniek en is Mihara jarenlang werkzaam geweest in de orthopedie. Zo heeft deze ontwerper kennis opgedaan over de anatomie van de voet. Door deze ervaring weet Chie Mihara exact welke steunpunten belangrijk zijn en welk deel van de voet extra ondersteuning kan gebruiken. Chie Mihara heeft een perfecte achtergrond voor de creatie van moderne, stijlvolle en comfortabele schoenen.

De productie

De schoenen van het merk Chie Mihara worden allemaal met de hand gemaakt. Hierbij wordt er vooral grote zorg besteed aan de basisvormen van de schoen: de zool en de hak. Deze worden vormgegeven door Chie Mihara en gemaakt in een Spaanse fabriek. Hier werken mensen met een grote kennis over de anatomie van de voet en de productiewijze van Chie Mihara. In de fabriek is het van essentieel belang om zo grondig en gedetailleerd mogelijk te werk te gaan.

Ook de rest van de schoen wordt met de hand gemaakt. Hierbij wordt met grote zorg het patroon uitgesneden en de schoen vormgegeven. De naden en de spijkers van de schoen worden hier extra zorgvuldig geplaatst. Wanneer de schoen helemaal af is wordt deze nogmaals grondig gecontroleerd. Zo weet u zeker dat uw Chie Mihara schoen van een hoge kwaliteit geniet. Deze uitgebreide zorg en behandeling garandeert een hoge kwaliteit, geen wonder dat vele vrouwen trouw Chie Mihara fan zijn.  

Leer of Suède?

Onderhoudsadvies

Bescherming van uw nieuwe schoenen

Om zolang mogelijk van uw nieuwe Chie Mihara schoenen te genieten kunt u de schoenen voor gebruik het beste inspuiten met een goede impregneerspray. De schoenen worden hierdoor voorzien van een onzichtbare beschermingslaag tegen water en vuil. Zo blijven de schoenen een stuk langer mooi en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit om de paar maanden te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af. Kijk hierbij naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder, suède en synthetisch materiaal.  

Assortiment impregneersprays >

Onderhoud van uw Chie Mihara schoenen

Voor suède en lederen schoenen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kopen. Wanneer uw Chie Mihara schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met een zachte borstel. Na het schoonmaken kunt u de Chie Mihara wederom behandelen met een impregneerspray. Wanneer gladlederen schoenen een beschadiging hebben opgelopen kunt u deze na het schoonmaken behandelen met een schoenpoets. Zorg hierbij dat de kleur van de poets overeenkomt met de kleur van de schoenpoets. Tevens moet u goed opletten of de schoenpoets geschikt is voor lederen of suède materiaal. Bij het gebruik van verkeerde verzorgingsproducenten kan uw schoen beschadigd raken. Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing van de verzorgingsproducenten door.

Assortiment schoenonderhoud >

Een greep uit de Chie Mihara collectie