DATE sneakers kopen


D.A.T.E.

D.A.T.E. Story

D.A.T.E. is de afkorting van de namen van de vier jonge oprichters van het originele sneakermerk. Damiano, Alessandro, Tommaso en Emiliano waren al een tijd lang vrienden. In 2005 spraken ze samen af in Londen. Na een aantal drankjes en een tijdje kletsen, kwamen ze erachter dat ze alle vier ontevreden waren met hun baan. Met een achtergrond in de mode en in de bedrijfskunde ontstond een wild idee om een nieuwe sneakermerk op te richten. Hierbij zouden de laatste modetrends en echt Italiaans vakmanschap centraal staan. Voor hun eerste collectie sprak het viertal iedere zomeravond af na hun werk. Ze hadden oude naaimachines verzameld en werkten dag en nacht aan hun nieuwe sneakercollectie.

De eerste collectie van D.A.T.E. bestond uit een klein aantal prachtige sneakers die vooral gekocht werden door vrienden en bekenden. Dit zou snel veranderen. In januari 2006 kregen de vrienden de kans om met een stand op Pitti Immagine Uomo te staan, dit is het meest belangrijke internationale event voor de lancering van nieuwe collecties herenkleding en fashion projecten. In drie dagen verkocht D.A.T.E. meer dan 8000 sneakers. Hun harde werk werd beloond en de wereld raakte in de ban van het nieuwe sneakermerk. Tegenwoordig zijn de prachtige en originele sneakers van D.A.T.E. niet meer weg te denken uit de fashion wereld. De collectie sneakers van D.A.T.E. is van echte Italiaanse topkwaliteit en is met liefde gemaakt en bedacht.

Bekijk hier de gehele D.A.T.E. sneaker collectie >

Dames of heren

Verzorging en onderhoud

Leer

Een leren sneaker is zowel soepel als sterk. Hierdoor zit de schoen comfortabel en gaat een schoen van dit materiaal jarenlang mee. Om uw sneaker zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk om uw schoenen goed te verzorgen. Allereerst is het belangrijk om uw nieuwe lederen sneakers te behandelen met een impregneerspray. Zo worden ze beschermt tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Zorg er voor dat u van een afstandje sprayt en dat de sneakers niet te nat worden.
Bij het verzorgen en behandelen van uw sneakers  is het belangrijk deze eerst goed schoon te maken met een licht vochtige doek en laat deze goed drogen. Smeer de schoenen vervolgens in met schoenpoets. Dit kunt u doen met behulp van een insmeerborstel. Wacht minstens een half uur en wrijf er daarna overheen met een droge doek. Het is raadzaam om uw schoenen ten slotte nogmaals in te spuiten met een beschermende impregneerspray

Assortiment schoenverzorging leder >

Suède

Suède is erg mooi, maar helaas is het materiaal ook erg gevoelig voor vuil en beschadigingen. Het is met suède dan ook erg belangrijk dat de schoen goed wordt onderhouden. Met de juiste behandeling kan de levensduur van uw suède schoenen met jaren verlengd worden. Met suède schoenen is het belangrijk de nieuwe sneaker regelmatig te behandelen met een impregneerspray. Wanneer het materiaal vies is geworden kunt u deze schoonmaken door middel van lauw water, een zachte doek en een speciale suède borstel. Wrijf hierbij zacht over het materiaal. Vermijd bij het schoonmaken hardnekkige zeepproducten en schoenpoets voor leder. Laat uw schoenen nooit drogen in de buurt van een warmte bron. Vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal kan suède na verloop van tijd kleur verliezen. Dit kunt u eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van een suède kleurhersteller. 

Assortiment schoenverzorging suède >

Textiel en synthetisch

Textiel en synthetische materialen zijn in tegenstelling tot leer en suède bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Zorg dat u uw nieuwe schoenen altijd inspuit met een impregneerspray. Bij het verzorgen en behandelen van uw synthetische of textiele schoenen is het belangrijk deze eerst goed schoon te maken. Maak hierbij gebruik van een vochtige doek en een zachte borstel. Synthetische schoenen kunt u schoon maken met een zeer milde zeep. Zorg er na het schoonmaken voor dat u de schoenen goed laat drogen, maar niet bij een warmte bron zoals een verwarming. Synthetische schoenen zijn gemaakt van een onnatuurlijk materiaal en zijn hierdoor minder ventilerend. Om nare geurtjes te verwijderen raden wij aan om de zooltjes van de schoenen te behandelen met Mirazyme.


Assortiment schoenverzorging textiel >

Een greep uit de D.A.T.E. sneaker collectie