Alles over Ellesse


EllesseOver Ellesse

Het van oorsprong Italiaanse merk Ellesse is opgericht in 1950 door Leonardo Servadio. Deze kleermaker uit de jaren 50' had een drang om stijlvolle en modieuze skikleding op de markt te brengen, omdat daar een gebrek aan was in die tijd. Servadio had zeker geen spijt van de keus om Ellesse te beginnen, want binnen no-time was het merk razend populair. Het merk betrad snel na oprichting de sportwereld met ontzettend modieuze sportschoenen. kort hierop volgde de markt voor casual schoenen. Ellesse onderscheid zich door het gebruik van opvallende kleuren. Hiermee probeert Ellesse mensen van over de hele wereld aan te sporen om te stoppen met het kopiëren van elkaar en om te beginnen met het creëren van een eigen stijl. Het motto van Ellesse is, naar het Nederlands vertaald, daarom ook "Doe wat L.S. deed. Breek de regels van gelijkheid, druk je stijl uit. Je stijl is wie je bent."

Bekijk hier de gehele Ellesse collectie >

Dames of Heren Ellesse?

Verzorging & Onderhoud Ellesse schoenen

Leer

Omdat leer een natuurlijk product heeft, komt het met vele voordelen. Zo is het stevig en toch soepel en het ademt ook nog eens goed. Mits u het goed verzorgd, kan leer dan ook erg lang mee gaan. Er zijn een aantal artikelen om het leven van leer nog langer te maken, namelijk: een zachte borstel van paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Met een zachte borstel maakt u eenvoudig en snel de schoenen weer schoon na het dragen. Op een gegeven moment is het belangrijk om de schoenen grondig schoon te maken. Het grondig schoonmaken van de leren schoenen doet u het beste met de schoenpoets of conditioner op kleurbasis. Wrijft hier een kleine hoeveelheid van uit over de schoenen. Pak daarna de de uitwrijfborstel erbij en zorg voor een evenredige verdeling. Laat dit vervolgens even drogen. Hierna lijken uw schoenen weer als nieuw.

Omdat het in Nederland vaak regent, is de kans groot dat uw mooie leren schoenen een keer goed nat worden. Houd er rekening mee dat ze niet gedroogd kunnen worden onder een verwarming of elke andere warmtebron. Dit kan ervoor zorgen dat het leer krimpt of barst. Wat wel helpt is de schoenen opvullen met kranten. Als u de kranten elk uur vervangt, zijn de schoenen in mum van tijd weer droog. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners goed helpen. Deze zijn niet alleen goed voor het mooi in vorm houden van schoenen, maar helpen ook uitstekend met het drogen ervan. 

Bekijk hier de gehele collectie leren Ellesse schoenen >

Een greep uit het assortiment van Ellesse: