Fly London

"Always Progressive, Never Conventional"

Het in 1994 opgerichte Fly London is onderdeel van het grote Fortunato O. Frederico Ca Lda. Al sinds de oprichting is het motto van het bedrijf om originele mode producten te creëren met behulp van traditionele technieken. Fly London baseert haar ontwerpen op cultuur, mode en muziek en opvallende kleuren in combinatie met een uniek design staan hierbij centraal.

"Ever changing, Ever developing” en "Always progressive, Never conventional”

Met deze key statements hoopt Fly London iedereen van de jongere generatie aan te spreken. De collectie van Fly London kenmerkt zich door het onderscheidende design van de schoenen, waarbij een hoog loop- en draagcomfort voorop staat. Benieuwd naar meer van dit merk? Bekijk dan snel de gehele collectie van Fly London.

Dames of Heren?

Verzorging en onderhoud

De perfecte verzorging van uw schoen in slechts 3 stappen

Heeft u net nieuwe schoenen van Fly London gekocht? Dan is het uiteraard belangrijk om deze goed te onderhouden. Door uw schoenen regelmatig goed te verzorgen verlengt u de levensduur van uw schoenen en zorgt u er bovendien voor dat u er altijd stralend bijloopt. Om u op weg te helpen, hebben wij hieronder kort voor u beschreven hoe u uw schoenen perfect kunt verzorgen, in slechts drie eenvoudige stappen.

1. Bescherming

Om uw schoenen optimaal beschermen tegen vuil, regen en sneeuw, is het verstandig om uw schoenen direct na aankoop te behandelen met een speciale vuil- en waterafstotende spray. Deze sprays (ook wel impregneersprays genoemd) zorgen ervoor dat vuil minder snel blijft hechten aan de schoen en deze stoot tevens het water af.

Wij raden u aan om uw schoenen tijdens de volledige gebruiksduur regelmatig te blijven behandelen met de impregneerspray. Dit is met name tijdens het winterseizoen van groot belang. Let op: maak de schoenen voor het gebruik van de spray goed schoon. Dit voorkomt ongewenste vlekken en kleurverschillen. Hoe u de schoenen het beste schoon kunt maken, leest u hiernaast. Het soort impregneerspray dat u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het materiaal van de schoenen.


2. Schoonmaken

Ondanks een beschermende laag, kunnen schoenen toch altijd nog vies worden, waarna deze schoongemaakt moeten worden. Ieder type materiaal heeft natuurlijk andere schoonmaakeisen, maar een ding komt bij vrijwel alle materialen overeen: de schoenen kunnen worden schoongemaakt met een speciale borstel en een vochtige doek.

Bij leren en suède schoenen is het verstandig om de schoenen te verzorgen met lauwwarm water en (hardnekkige) schoonmaak- middelen te vermijden. Deze kunnen namelijk schade toe brengen aan uw schoenen.Textielsoorten zijn beter bestand tegen zeep en hiervoor zijn zelfs speciale textielreinigers zoals vlekkenschuim of een schoenenshampoo verkrijgbaar. Bij De Schoenenfabriek vindt u een uitgebreide collectie schoenverzorging voor ieder type materiaal. Bekijk hier het volledige assortiment.


3. Nabehandeling

Nadat u de schoenen zorgvuldig heeft schoongemaakt, is het van belang om deze goed te laten drogen. Laat uw schoenen drogen een in droge ruimte op kamertemperatuur. Vermijd warmtebronnen zoals een kachel, verwarming of föhn omdat deze bepaalde materiaalsoorten zoals leer kunnen uitdrogen en dit kan tevens beschadigingen toebrengen aan de schoen.

Na het drogen van de schoen kunt u lederen en suède schoenen nog behandelen met een schoenpoets of schoenwax. Gebruik een insmeerborstel om deze aan te brengen en houdt er rekening mee dat u hier niet teveel van gebruikt. Een teveel zorgt ervoor dat het leer niet meer kan ademen en laat vuil eenvoudiger hechten. Ook zijn er een groot aantal kleurherstellende sprays beschikbaar, die eventuele kleurvervagingen tegengaan. Breng tot slot weer de impregneerspray aan voor een optimale bescherming.

Een greep uit de Fly London collectie: