Alles over Jeffery West


Jeffery West

De schoenen van Jeffery West vallen op door het unieke design. Jeffery West is opgericht door twee jeugdvrienden uit het Engelse Northampton, die dankzij jarenlange ervaring weten hoe een schoen uit moet blinken in kwaliteit. Jeffery West maakt in haar ontwerpen gebruik van diverse soorten leer en opvallende kleuren en patronen. De schoenen van combineren de glamour van een rode loper met het comfort van een sportzool en hebben hierdoor net even een iets andere uitstraling dan de doorsnee schoen.

Jeffery West is razend populair en het merk heeft dan ook niet voor niets een grote groep fans weten te creëren, waaronder de bandleden van The Rolling Stones. Benieuwd naar wat Jeffery West u kan bieden? Neem dan snel een kijkje in de volledige collectie. 

Bekijk hier de volledige collectie van Jeffery West >

Dames of Heren?

Verzorging en onderhoud

Leder verzorging

Een lederen schoen is zowel soepel als sterk. Hierdoor gaat een schoen van dit materiaal lange tijd mee en dit betekent dat u jarenlang kunt blijven genieten van uw aankoop. Om de positieve eigenschappen van leder zo lang mogelijk te behouden, is het raadzaam om een goede verzorging te bieden aan uw schoenen. Leer wordt droger naarmate het ouder wordt, behandel de schoenen daarom op regelmatige basis.

Veeg uw schoenen allereerst goed schoon met een vochtige doek. Vermijd hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Zorg er hierna voor dat u de schoenen goed laat drogen, alvorens u de behandeling voortzet. Smeer de schoenen vervolgens in met schoenpoets. Dit kunt u doen met behulp van een insmeerborstel.Gebruik nooit teveel schoenpoets of schoensmeer, want hierdoor kan het leer niet meer ademen. Ook zorgt dit ervoor dat vuil sneller aan de schoen hecht.

Klaar met het insmeren van uw schoenen? Laat deze dan minstens een halfuur drogen en wrijf er daarna overheen met een droge doek. Het is raadzaam om uw schoenen ten slotte in te spuiten met een beschermende (water- en vuilafstotende) impregneerspray. 

Bekijk hier het volledige assortimnet Leder schoenverzorging >

Suède verzorging

Suède schoenen hebben een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld schoenen van nubuck leer. Dit geeft een luxe uitstraling maar zorgt er helaas ook voor dat vuil of vocht eenvoudiger kan binnendringen. Doordat suède schoenen kwetsbaarder zijn dan gladleren schoenen, raden wij u aan om uw schoenen direct na aankoop te behandelen met een beschermende impregneerspray. Zo zijn uw schoenen meteen goed beschermd.

Blijf de schoenen regelmatig inspuiten met de impregneerspray, maar zorg er hierbij wel voor dat u de schoenen van tevoren reinigt. Dit kunt u doen door de schoenen te behandelen met een borstel en lauwwarm water. Vermijd hierbij zeep of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Laat de schoenen na het schoonmaken goed drogen, voordat u deze behandeld met de impregneerspray. Vermijd warmtebronnen zoals een kachel of verwarming.

Mochten de schoenen na een tijdje de kleur beginnen te verliezen, dan kunt u dit eenvoudig verhelpen met behulp van een kleurhersteller. De kleurherstellende sprays van Saphir zijn hier zeer geschikt voor. 

Bekijk hier het volledige assortiment Suède schoenverzorging >

Een greep uit de Jeffery West collectie: