Alles over K-Swiss


K-Swiss Classic

De K-Swiss Classics zijn de eerste schoenen van het merk. Ze waren bedoeld als tennisschoenen. Het waren de eerste leren schoenen op het tennisveld. Dit was zo'n succes dat de schoenen al snel bekend werden in de tenniswereld, maar ook op straat. Nu nog steeds is deze schoen de populairste stijl binnen de collectie van K-Swiss. De schoen wordt gekenmerkt door het gebruik van leer. Verder is de schoen te herkennen aan een laag model met strepen aan de zijkant en veters.

Andere iconische ontwerpen van K-Swiss zijn: Gen-K Icon Knit, Court Frasco SDE, Ultrashot en Aeronaut. In deze ontwerpen zie je in zowel het model als in de naam de sport terugkomen. Het leer is hier en daar wat losgelaten, maar de strepen aan de zijkanten komen nog duidelijk terug. Bent u nieuwsgierig geworden naar de K-Swiss Classic of een van de andere ontwerpen? Bekijk dan hier de collectie:


K-Swiss schoenen collectie >

Dames of herenVerzorging en onderhoud

Leer

Zoals u hierboven al heeft gelezen, is een belangrijk en terugkomend element van K-Swiss leer. Leer is een natuurlijk product en daar zitten veel voordelen aan verbonden. Het is stevig maar toch soepel en het ademt. Leer staat er dan ook om bekend dat het lang mee gaat. Toch vraagt dit wel om een goede verzorging. Om uw leren schoenen mooi te houden heeft u een paar artikelen nodig: een zachte borstel van paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Na gebruik kunt u ze het beste even afnemen met een zachte borstel om het vuil eraf te halen. Om uw schoenen grondig schoon te maken gebruikt  de schoenpoets of conditioner op kleurbasis. Hiervan wrijft u een kleine hoeveelheid uit over de schoen. Wrijf het daarna uit met de uitwrijfborstel en laat het drogen. In Nederland hebben we veel te maken met nat weer. Een grote kans dus dat uw mooie leren schoenen een keer goed nat worden. Maar let op, zet ze dan niet onder de verwarming! Dit kan ervoor zorgen dat het leer krimpt of barst. Wat wel helpt is de schoenen opvullen met kranten. Deze kranten moet u elk uur vervangen. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners goed helpen. Niet alleen houden ze het leer en uw schoen mooi in vorm, ook zullen ze helpen met het water uit uw schoen te krijgen. 

Assortiment schoenverzorging leer >

Suède

Suède schoenen zijn heel mooi, maar vaak lastiger te onderhouden. Het is handig om de schoenen al met een beschermende spray te behandelen voor u ze gaat dragen. Het is belangrijk dat u deze schoenen ook nooit op of onder een warmtebron mag zetten. Deze schoenen kunt u ook het beste laten opdrogen door te vullen met kranten. Als ze droog zijn kunt u ze borstelen met een suède borstel. Het kan voorkomen dat suède schoenen op gegeven moment gaan vervagen. U kunt dan een spray gebruiken om de schoenen bij te kleuren. Spray de hele schoen in, laat het even drogen en borstel dan de vezels weer omhoog. Probeer de schoenen na het dragen ook altijd te borstelen. Let er wel op dat u de haartjes in één richting borstelt. Zo gaat het vuil ervan af en blijven ze langer mooi. Mocht het borstelen niet helpen, kunt u een speciale gum voor suède. Voor het behouden van de vorm is het belangrijk dat u schoenspanners gebruikt. Het meeste vuil kunt u er het beste afborstelen als de schoen en de vlek droog is (bij modder bijvoorbeeld), maar bij een vet vlek gaat dat toch even anders. Hierbij moet u warm water gebruiken en een nagelborsteltje. Na flink schrobben moet het eruit kunnen gaan. Het kan zijn dat de schoen wat kleur verliest, hierover kunt u de spray gebruiken zoals eerder beschreven.

Assortiment schoenverzorging suède >

Textiel

Naast leer maakt K-Swiss ook veel gebruik van textiel. Deze schoenen hebben weinig verzorging nodig en zijn daarom vrij makkelijk om te onderhouden. Bij schoenen van of met textiel is het van belang dat u ze voor gebruik goed inspuit. Hierdoor worden ze waterafstotend, waardoor ze er langer mooi uit blijven zien. Worden ze toch nat, zorg dan dat ze niet bij een hittebron staan. Hiervan kunnen de schoenen krimpen. De meeste schoenen zijn makkelijk schoon te maken met water en zeep. Hardnekkige vlekken kunt u eruit halen met tetrachloorkoolstof. Doe de schoenen alleen nooit in de wasmachine want dan kan de lijm beschadigen en gaat de schoen minder lang mee. 


Assortiment schoenverzorging textiel >

Een greep uit de collectie van K-Swiss: