MJUS schoenen kopen


Over MJUS

De geschiedenis

Het moederbedrijf van het merk MJUS ontstond in 1975. In dit jaar werd het bijzondere bedrijfje Olip opgericht, een kleine Italiaanse onderneming die schoenen produceerde gebaseerd op Italiaanse ontwerpen en vintage looks. Het was echter pas in 1998 toen het bedrijf Olip werd overgenomen door de Italiaan Piero Oliosi dat dit bedrijf een beroemde naam kreeg. Oliosi stopte zijn passie voor Italië, zijn passie voor kwaliteit en authentieke looks in de vintage schoenen van het merk Olip. Een perfecte match was gevonden. Net zoals het bekende schoenenmerk  werd MJUS een dochterbedrijf van het bedrijf Olip.

In 2007 wordt MJUS gevormd door de dochter en zoon van Piero Oliosi, Cristian en Camilla. Samen met een team van internationale ontwerpers produceert dit merk stoere schoenen met een vrouwelijke touch. Het MJUS team is met elkaar verbonden door een gedeelde passie voor schoenen. MJUS heeft door een combinatie van traditie, vaardigheden en ervaring een collectie van karakteristieken schoenen. Bekijk hier de nieuwste collectie MJUS schoenen.

De schoenencollectie

Het motto

Het doel van het team van MJUS is de ontwikkeling van stoere schoenen, met een vrouwelijke touch en een comfortabele pasvorm. In de woorden van de hoofdontwerper:

“I don’t want to make the perfect shoe, it’s impossible cause it’s a matter of taste. I want to make shoes people like to wear, because they make them feel good.”

De schoenen van MJUS worden met zorg bedacht en zijn voorzien van een opvallende en herkenbare look. De schoenen worden versierd met bijzondere texturen, opvallende kleurcontrasten, gespjes en decoraties. Geen wonder dat dit merk kan genieten van trouwe klanten over de hele wereld.

Vakmanschap

De schoenen van het merk MJUS worden met grote zorg gemaakt. In een fabriek gelokaliseerd in Bosnië wordt elk deel van de schoen met de hand gemaakt. In de fabriek werken mensen met een grote vaardigheden, zoals op het gebied van de voet autonomie en de bewerking van materialen. In de fabriek is het van essentieel belang om zo grondig en gedetailleerd mogelijk te werk te gaan.  

De schoenen worden gemaakt van Italiaanse materialen afkomstig van kleine lokalen fabrikanten. Zo ondersteunt MJUS de markteconomie in Italië. In de fabriek wordt met een grote vaardigheid het patroon uitgesneden en de schoen vormgegeven. De naden en de spijkers van de schoen worden hier extra zorgvuldig geplaatst. Wanneer de schoen helemaal af is wordt deze nogmaals grondig gecontroleerd. De schoenen van MJUS hebben dus een hoge kwaliteit en zijn uniek in hun soort. 

Leer of Suède?

Onderhoudsadvies

Onderhoud van uw lederen schoenen

Bij het aanschaffen van lederen schoenen wordt het aangeraden om de schoen te behandelen met een impregneerspray. Zo worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Leer wordt naarmate het ouder wordt droger en daarom is het belangrijk om de schoenen regelmatig te behandelen. Allereerst maakt u uw leren schoenen goed schoon met een vochtige doek en daarna laat u de schoen goed drogen. Gebruik vervolgens een insmeerborstel om schoenpoets of schoensmeer op uw schoen te smeren. Na het drogen van de schoenpoets is het raadzaam de schoen nogmaals in te spuiten met een impregneerspray.

Onderhoud van lederen schoenen >

Onderhoud van uw suède schoenen

Bij het aanschaffen van nieuwe suède schoenen wordt er altijd aangeraden om de schoen eerst te behandelen met een impregneerspray. Suède schoenen zijn kwetsbaarder dan gladleren schoenen. U kunt uw suède schoenen daarom schoonmaken door de schoenen te behandelen met een zachte borstel en lauwwarm water. Probeer hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen te vermijden. Laat hierna de schoenen goed drogen voordat u deze verder nogmaals gaat behandelen met de impregneerspray. Mochten de schoenen na een tijdje de kleur beginnen te verliezen, dan kunt u dit eenvoudig verhelpen met behulp van een kleurhersteller.

Onderhoud van suède schoenen >

Een greep uit de collectie van MJUS

MJUS 544217 Lichene

€ 139.95

€ 84.95

MJUS 187213 Nero

€ 149.95

€ 90.95

MJUS 544265 Nero

€ 149.95

€ 104.95

MJUS 685103 Space

€ 99.95

€ 69.95