De schoenenfabriek

Over

2009

Berend: “Vijf jaar geleden begon er iets te knagen. De winkelstraten worden overspoeld met gigantische ladingen schoeisel in saaie, strak ingerichte hokken van winkels. Collecties die voor het merendeel slappe aftreksels zijn van authentieke of trendy schoenen. Schoenen die geheel uitgekleed en aangepast zijn om een zo’n groot mogelijke doelgroep te benaderen. Schoenen in de saaiste kleuren - voor alle zekerheid: zwart en bruin. Dit moet en zal anders!


Dit is natuurlijk lekker makkelijk gezegd, maar hóe moet het anders? Deze vraag speelde een jaar lang in mijn hoofd, tot het moment dat ik gezellig met vrienden in een echt Italiaans restaurant zat. Pure, eerlijke, maar vooral heerlijke producten, echte service en passie, industrieel ingericht als een echte pizzafabriek. Dit mist onze schoenenwereld! Een ontmoetingsplaats voor schoenliefhebbers, waar authenticiteit en de laatste mode met lef wordt gepresenteerd in een wereld waar de schoen tot leven komt. Een wereld waar de schoen thuis hoort: De Schoenenfabriek.


In de jaren die volgden, heb ik me eerst verdiept in de wereld van exclusieve mode. Al snel zat ik dichtbij het vuur. Ik zag met eigen ogen hoe trends ontstaan, hoe leveranciers daarop inspelen en hoe collecties geproduceerd worden. Schoenen worden doorgaans gekocht bij kleding en om een betere aansluiting te krijgen was en is deze kennis essentieel voor me. Deze schoenmaker blijft wel bij zijn leest, maar wil zeker inspelen op alle trends van de modewereld!


Na vier jaren van uitkristalliseren, verbeteren en optimaliseren, kwam de realisatie. Ik heb het ervaren als een droom die waarheid werd. Door de duidelijke visie op alle facetten van de marketingmix verliep de realisatie zonder kleerscheuren. Ondertussen hebben wij geweldige collecties samengesteld van wel 50 merken. Alle modesteden en stromingen, New York, Milaan, London en Amsterdam zijn bij ons vertegenwoordigd en zorgen voor een uniek aanbod dat u zeker zal verleiden en overtuigen. Vervolgens kwam de zoektocht naar de grootste schoenliefhebbers van Groningen en omstreken, en deze hebben wij natuurlijk gevonden! Het resultaat is De Schoenenfabriek en is het nu aan u om te komen ontdekken, ervaren en oordelen.” 

2012-2013

Er wordt druk gewerkt aan de eerste winkel van De Schoenenfabriek aan het A-Kerkhof in Groningen.

27-02-2013

Eerder dan verwacht: De opening van De Schoenenfabriek Groningen.

01-06-2013

De Schoenenfabriek is verkozen tot winnaar van de Winkelverkiezing 050 in de categorie Beste Zelfstandige.

27-07-2013

De collectie van De Schoenenfabriek is nu ook online te vinden! De webshop is vanaf vandaag in de lucht.

03-09-2013

De tweede winkel is een feit! De deuren van De Schoenenfabriek in Leeuwarden, It Skuonfabryk, gaan voor het eerst open voor het publiek. De winkel is gevestigd aan Nieuwestad 119.

28-03-2014

Opening van De Schoenenfabriek Zwolle. Het filiaal is gevestigd aan de Diezerstraat 20.

12-07-2015

Winnaar Best Costumer Experience Award 2015

25-09-2015

Opening nieuw filiaal in Nijkerk. Op de foto het nieuwe gezicht van De Schoenenfabriek Nijkerk: Marja Willems.