-
-

Welke schoenen horen bij smart casual?

Smart casual voor Heren

Veterschoenen

Met een veterschoen kunt u bij de smart casual look eigenlijk vrijwel nooit de mist ingaan. ze hoeven er niet op en top chique uit te zien, maar een nette uitstraling van de schoen draagt wel bij aan de algehele uitstraling van uw outfit. Met name de schoenen van Greve, Rehab, Giorgio en Clarks zijn erg geschikt om te dragen bij een smart casual outfit. Combineer deze bijvoorbeeld bij een mooie pantalon of onder een nette chino en voeg hierbij een overhemd met pullover toe.

Klik hier voor smart casual veterschoenen van hoogwaardige kwaliteit.

Loafers

Loafers voegen een smart-casual stempel toe aan haast iedere outfit. Ze zijn dan ook dé ideale schoen om te dragen bij deze stijl. Kies voor loafers in een traditionele kleur. Bruin, zwart, grijs en donkerblauw zijn makkelijk te combineren bij diverse andere kleuren en zorgen bovendien voor een nette look. Loafers kunnen bij verschillende kledingstukken worden gecombineerd, maar komen het beste tot hun recht onder een chino met overhemd. Kies voor een riem in dezelfde kleur om de look af te stylen en u hebt uw smart-casual outfit helemaal klaar.

Bekijk hier onze collectie loafers en moccassins. Perfect te matchen bij een smart casual outfit.

Sneakers

Bij smart casual kunt u eigenlijk niet zo snel de fout in gaan wat betreft schoenen. Een paar hippe sneakers kunnen dan ook prima bij deze look worden gecombineerd. Waak er bij de sneakers wel voor dat deze niet te casual worden, maar probeer te kiezen voor een wat netter, neutraal model. Voor een smart casual look met sneakers, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een pantalon in combinatie met een net t-shirt of een longsleeve. Combineer deze outfit met een nette blazer en u heeft in een handomdraai een trendy smart casual look.

De schoenenfabriek heeft diverse eigentijdse sneakers die perfect bij deze stijl matchen.

Smart casual voor Dames

Pumps

Pumps worden door dames het meest gecombineerd bij een smart casual look. Kies voor een pump in een neutrale kleur zoals blauw, zwart of nude. Deze kleuren kunnen eenvoudig bij een tal van andere kleuren worden gecombineerd en hebben van nature al een nette uitstraling. Nude pumps 'verlengen' bovendien optisch gezien de lengte van uw benen en komen daardoor erg goed van pas wanneer u wat kleiner van stuk bent.

Klik hier voor pumps van gerenommeerde merken zoals LK Bennett, Dune, Billi Bi en Chie Mihara.

Enkellaarsjes

Smart casual enkellaarsjes hebben een nette uitstraling, maar hoeven niet per se gekleed te zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een simpele zwarte enkellaars, aangezien deze gecombineerd kan worden met vrijwel iedere outfit. De enkellaarsjes van Billi Bi, Dune en Chie Mahara lenen zich prima voor een smart casual outfit. Leuk om te combineren bij een net jurkje, maar ook mooi onder een business pantalon.

Bij De Schoenenfabriek vindt u elegante enkellaarsjes die perfect aansluiten bij een smart casual look.

Veterschoenen

Heeft u even geen zin in een hak? Dan kunt u uw smart casual outfit natuurlijk ook gewoon combineren met een nette veterschoen. Let er hierbij wel op dat u echt kiest voor een neutrale veterschoen met chique uitstraling, anders gaat de outfit er al snel te casual uitzien. Veterschoenen zijn leuk om te dragen bij een nette broek met een blouse, maar staan ook erg goed bij een mooie jumpsuit met klassieke blazer. Tegenwoordig worden veterschoenen ook gewoon onder jurkjes gedragen, maar let er hierbij wel weer op dat de outfit er niet te casual uit gaat zien.

Bekijk hier onze collectie veterschoenen voor dames.