5 schoenentrends zomer heren


TREND #1 SCHOENEN MET RONDE NEUZEN

De schoen die altijd kan

Een belangrijke trend voor heren deze zomer zijn schoenen met ronde neuzen. Nu denk je misschien, alle neuzen van schoenen zijn toch rond? Dit is niet per se het geval. Veel schoenen hebben ofwel een rechte neus of wel een neus die spits toeloopt. Het grote voordeel van schoenen met een ronde neus, is dat deze zowel casual als zakelijk kan worden gedragen. Je kunt dus met 1 paar schoenen meerdere outfits samenstellen. 

Merken zoals Clarks, Timberland en Fly London hebben stoere schoenen met een ronde neus in hun collectie opgenomen. Vindt hier uw perfecte schoen met ronde neus! 

TREND #2 LOAFERS & ESPADRILLES

Keep it classy én comfy

Vorige zomer zagen we ze al verschijnen, maar ook dit jaar zijn loafers en espadrilles weer volop in trek. Dankzij het bovenwerk van stof en de zool van touw zijn deze schoenen super luchtig en daarom ook ideaal om aan te trekken naar het werk. Een groot deel van de loafers uit onze collectie zijn gemaakt van zacht suède, waardoor je dus ook nog eens twee trends met elkaar combineert. Ideaal voor de modebewuste man die er graag comfortabel bijloopt! 

Benieuwd naar de loafers op onze website? Je bekijkt ze hier allemaal!

TREND #3 WITTE SNEAKERS

Smetteloos wit voor een smetteloze look

Witte (lage) sneakers zijn al seizoenenlang in trek, maar zullen voorlopig ook nog zeker niet verdwijnen uit het straatbeeld. Ideaal om te combineren bij een stoere jeans, maar ook net zo leuk onder een korte broek. Witte sneakers zijn toepasbaar bij een tal van dresscodes, zodat je gegarandeerd stijlvol voor de dag kunt verschijnen dit lenteseizoen. Kortom, een witte sneaker mag absoluut niet ontbreken in je garderobe dit voorjaar.

Draag je graag witte sneakers maar wil je net even wat extra's? Tegenwoordig zijn er een aantal leuke variaties bedacht op het simpele ontwerp. Je vindt ze hier.

TREND #4 SCHOENEN MET DIKKE ZOLEN

De pumped up sole is back

Sneakers zijn bij mannen vrijwel altijd in de mode. Toch verandert het model echter ieder seizoen. Dit voorjaar kun je bijvoorbeeld de sneaker met dikke zolen verwachten. Sneakers met dikke zolen zorgen niet alleen voor een sportieve uitstraling, maar bieden ook extra ondersteuning en comfort. Kortom, twee vliegen in één klap. Een mooi voorbeeld van deze trend is de Trigenic Evo sneaker van Clarks.

De trend van dikke zool wordt vaak gecombineerd met die van sneakers met een futuristische look. Deze combinatie zorgt voor een moderne, eigentijdse uitstraling met een unieke twist. De Timberland FLyroam collectie combineert de dikke zool en futuristische look op een perfecte wijze. 

TREND #5 PRINTS

Zorg voor net even iets extra's met een print

Een grote trend deze zomer voor zowel mannen als vrouwen zijn schoenen met prints. Bij heren is deze trend zowel op zakelijke schoenen als casual schoenen terug te vinden. Schoenen met print geven een uniek tintje aan je outfit en zijn bovendien makkelijk te combineren. Bij mannen zijn vooral dierenprints zoals krokodillen prints en lizzard prints in trek, maar ook wordt er gebruik gemaakt van andere gave patronen.

Ben je op zoek naar zakelijke schoenen met print? Neem dan eens een kijkje in de collectie van Greve of Rehab. Voor sneakers met een print kun je ook terecht bij Rehab of D.A.T.E. 

Welke trend past bij jou?