De juiste accessoires bij een nette dresscode


Accessoires voor Heren

De juiste riem maakt het verschil

Het effect van een goede riem wordt vaak nog onderschat, maar één ding is zeker: met een mooie riem creëert u in een oogopslag de juiste look. Zeker bij de dresscodes business casual en smart casual wordt er veel gebruik gemaakt van riemen. Kies voor een riem met een kleur die overeenkomt met de kleur van uw schoenen. Bij smart casual staat het bijvoorbeeld erg mooi wanneer u een donkerblauwe chino combineert met een wit overhemd en cognackleurige schoenen en riem. Heeft u een black tie feestje? Kies dan voor een zwart model. Bij tenue de ville is het belangrijk dat u kiest voor een riem in een neutrale kleur, die matcht bij uw pak. 
Op zoek naar schoenen met bijpassende riem? Greve sluit haar collectie riemen vaak precies aan op haar collectie schoenen, waardoor u gegarandeerd een matchende kleur zult vinden. 

Sokken maken de man

Black Tie
Bij black tie is het gebruikelijk om een zwart pak te dragen met daaronder zwarte lakschoenen. Logischerwijs zijn de sokken die je bij deze dresscode draagt dan ook zwart.

Smart casual / Business casual
Bij smart casual of business casual worden vaak loafers gedragen. Hier draag je uiteraard geen zichtbare sokken bij. Heb je brogues of veterschoenen? Kies dan voor sokken in een neutrale, bijpassende kleur in de tint van je broek of schoenen. Een subtiel patroon is hierbij geen enkel probleem. Draagt je smart casual in een informele omgeving? Dan kunnen felle, vrolijke sokken ook gewoon. Vindt hier de perfecte sokken voor je business look.

Tenue de ville
Tenue de ville is nette, formele kleding voor overdag, waarbij mannen doorgaans een maatpak dragen. Er wordt vaak gekozen voor kleuren zoals effen blauw, grijs en soms zwart. Kies voor sokken die bij de kleur van het pak matchen en vermijd felle kleuren of patronen.

Helemaal hip: de herentas

Voor dames al een onmisbaar onderdeel van hun outfit, maar voor mannen nog een beetje onwennig: een tas. Toch wordt deze accessoire steeds populairder. Mede natuurlijk doordat het gewoon een heel handig opbergmiddel is voor je spullen. Bij formele of zakelijke gelegenheden is een klassiek model de meest logische keuze. Kies bijvoorbeeld voor een mooie aktetas of laptoptas van leer. Deze staat perfect bij een business casual of smart casual outfit. Wil je je look helemaal afmaken? Laat de kleur van de tas dan aansluiten op de kleur van je schoenen en riem.

Omdat m annen niet snel een voor elke outfit een bijpassende tas zullen kopen, zijn herentassen vaak uitgevoerd in kleuren die bij een tal van outfits te combineren zijn. Bekijk hier onze collectie herentassen.

Accessoires voor Dames

Goede sokken en panty's zijn een must

Black Tie
Bij black tie dragen dragen vrouwen doorgaans een lange avondjurk. Hierbij zijn panty's dan ook niet per se nodig. Een cocktailjurk is tegenwoordig ook vaak toegestaan, maar hier zijn panty's wel een absolute musthave voor. Falke panty's zeer geschikt voor de black tie dresscode. 

Smart casual / Business casual
Bij vrouwen is het niet gebruikelijk om de sokken te laten zien bij een smart casual of business casual look. Zijn deze wel te zien, dan raden we aan om te kiezen voor een pantykous of in ieder geval een neutrale kleur. Felle sokken en sokken met patronen zijn een not-done bij deze nette stijl. De sokken uit onze collectie zijn heerlijk zacht en knellen je benen niet af. Bekijk ze hier.

Tenue de ville
Tenue de ville is een dresscode voor formele gelegenheden en hierbij is het gebruikelijk om een rok of jurk (tot over de knie) te dragen. Onder deze rok of jurk draagt je altijd een panty of kousen. Alleen bij hele hoge temperaturen is het toegestaan om met blote benen te verschijnen. 

Een vrouw is niets zonder haar tas

Eén ding is zeker: vrouwen kunnen niet zonder hun tas. Of het nou een grote shopper is voor alle dagelijkse benodigdheden of juist een verfijnde clutch voor een deftig feestje, vrouwen dragen altijd een tas. Ook bij nette dresscodes mag een mooi model dus uiteraard niet ontbreken. Bij een black tie feestje is een handtas een absolute no-go. Kies bij deze gelegenheid daarom voor een stijlvolle clutch. Hier kunt u evengoed nog uw spulletjes in kwijt, maar geeft tegelijkertijd een meer verfijnde uitstraling.

Een business casual of smart casual look style je eenvoudig af met een handtas. Dune London heeft een aantal prachtige modellen ontwikkeld die perfect bij deze stijl aansluiten. Deze vind je hier. Tenue de ville is een formele stijl, waarbij je het beste kunt kiezen voor een subtiele tas in een rustige kleur. Het model is hierbij van minder groot belang. 

Welke accessoires vind jij leuk?