-
-

5 schoenentrends voor dames deze zomer

TREND #1 PRINTS

Prints, prints, prints en nog eens prints

Van bloemenprints tot dierenprints, deze zomer staat volledig in het teken van de prints. Het kan niet uitbundig genoeg, dus go all out en combineer meerdere patronen met elkaar. Vorige zomer zagen we de dierenprints, en dan met name de luipaardprint, al volop terugkomen in het straatbeeld, maar dit jaar wordt daar ook nog eens kleur bijgevoegd. Merken zoals Dune London en Billi Bi spelen hier goed op in en hebben dan ook diverse enkellaarsjes en pumps die hier duidelijk van zijn voorzien. Andere merken houden het wat rustiger, maar combineren de print juist met hippe pastelkleuren. (Een andere trend die het ook goed doet dit seizoen). Goed voorbeeld hiervan is Rehab.

TREND #2 METALLIC

Glimmend het zomerseizoen in: metallic is back!

De metallic trend is al een tijdje in opkomst, maar dit voorjaar breekt deze volledig door. Waar de trend eerst subtiel als accent in een schoen werd verwerkt, gaat die deze zomer all-out. Resultaat: schoenen waarmee je zelfs op de meest bewolkte dagen shined. Dune London staat bij deze trend uiteraard weer vooraan en heeft dan ook alvast een paar prachtige pumps in metallic kleuren ontworpen. Wees echter niet getreurd, de rest van de merken zal hier snel genoeg bij aansluiten.

TREND #3 LOAFERS

Still going strong: de loafer blijft nog een jaartje

De schoen die niet meer is weg te denken uit het huidige straatbeeld: de loafer. Deze zomer ook bijgestaan door de 'slide' oftewel een loafer zonder achterkant. De loafer is dé perfecte schoen tijdens de warme zomerdagen. Warm genoeg wanneer slippers of sandalen nog niet kunnen en bovendien super makkelijk te combineren bij een tal van outfits. Deze zomer kan het niet gek genoeg, dus bereidt je voor op loafers in felle kleuren, drukke prints en loafers die volop zijn voorzien van studs en pareltjes. De loafer in luipaard print mag uiteraard ook niet ontbreken in uw garderobe deze zomer.

Benieuwd naar de loafers op onze website? Klik dan hier.

TREND #4 POINTED TOE

Vrouwelijk en elegant: de 'pointed toe'

De pointed toe is weer helemaal terug van weggeweest. Schoenen met een pointed toe (spitse neus) hebben een vrouwelijk en stijlvol design en kunnen gecombineerd worden met diverse outfits. Een aanwinst voor je garderobe dus. Laarsjes of pumps met een pointed toe staan super leuk onder een skinny jeans of een flared jeans, maar kunnen ook prima gedragen worden onder een gave denim voor een stoere touch. Draag ze onder een jurkje als je een elegante uitstraling wil creëren. Een pointed toe kan altijd!

Merken zoals Dune London en Billi Bi hebben de pointed toe al veelvuldig toegepast in hun modellen.

TREND #5 BIKERBOOTS

Niet kapot te krijgen: de bikerboot

De bikerboot is een absolute musthave voor de garderobe van de moderne vrouw. Hoewel de biker boot toch al een aantal jaren in opmars is, is deze stoere schoen ook in het voorjaar van 2018 weer overal te zien. Kies voor een zomers tintje en ga voor een bikerboot in een lichte kleur of kies juist voor de lente door te kiezen voor een bikerboot met bloemenprint. In de collectie van Timberland vindt u gegarandeerd een aantal leuke bikerboots die ideaal zijn voor het aankomende lenteseizoen!

Bekijk hier de allerleukste bikerboots voor het zomer- en lenteseizoen!

Welke trend past echt bij jou?