Alles over Buffalo


Buffalo

Over Buffalo

In 1979 is het Duitse Buffalo Boots ontstaan als kwaliteitsmerk op het gebied van cowboy boots. Na de introductie van de eerste sportschoen is de groei hard gegaan en vandaag de dag is het merk niet meer weg te denken uit de schoenenmarkt. 

Wat dit merk zo bijzonder maakt is het oog voor detail op elke schoen. Zo hebben de schoenen allemaal een uniek design die te herkennen is van een kilometer afstand. Ook zijn de schoenen gemaakt van de beste materialen en gaan ze erg lang mee. Als laatste speelt comfort een enorme rol bij Buffalo. Als er bijvoorbeeld gekeken wordt naar een van de nieuwste series; Buffalo Plateau, dan is hierin een erg zachte en grote zool aanwezig, Dit zorgt voor optimaal draagcomfort. 

Bekijk het volledige assortiment van Buffalo >

Buffalo damesschoenen

Damescollectie

Buffalo Boots heeft een uitgebreide damescollectie. Doordat het merk zich volledig focust op enkel dames, heeft het door de jaren heen genoeg tijd gehad om te achterhalen wat vrouwen precies verwachten en wensen van een schoen. Zo legt Buffalo de focus op 3 belangrijke eigenschappen: comfort, kwaliteit en stijl. Door het gebruik van de beste materialen, zachte en verende voetzolen en uitgebreide kennis over de hedendaagse modetrends, weet het merk één van de beste schoenencollecties op de markt aan te bieden ter wereld. Met de schoenen van Buffalo weet u zeker dat u een goede aankoop doet. 

Onderhoud en verzorging Buffalo schoenen

Leer

Leer heeft erg veel voordelen doordat het een natuurlijk product is. Zo is het een ademend materiaal, is het stevig en toch ook soepel. Leer gaat daarom heel lang mee, mits u het goed verzorgt natuurlijk. Voor het onderhoud van uw leren schoenen, heeft u een aantal artikelen nodig, namelijk: een zachte borstel van paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. U kunt ze het beste even afnemen met een zachte borstel na het dragen om zo eenvoudig het vuil eraf te halen. Als de schoenen langere tijd gedragen zijn, wordt het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt. Om uw schoenen grondig schoon te maken kunt u het beste de schoenpoets of conditioner op kleurbasis gebruiken. Een kleine hoeveelheid is voldoende. Wrijf het uit met een uitwrijfborstel en laat het drogen. Op deze manier lijken de schoenen weer zo goed als nieuw.

In ons kikkerlandje komt regen helaas vaak voor. De kans is daardoor groot dat uw leren schoenen wel eens flink nat zullen worden. Als dit voorkomt, zet ze dan absoluut niet onder de verwarming. Dit kan ervoor zorgen dat het leer krimpt of barst. Pak in plaats daarvoor een aantal kranten en stop deze in de schoenen. Vervang deze elk uur en uw schoenen zijn binnen de kortste keren weer droog. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners goed helpen. Deze helpen niet alleen uw schoenen in mooie vorm te houden, maar helpen ook bij het drogen van de schoenen.

Bekijk het volledige assortiment leren Buffalo schoenen >

Een greep uit het assortiment van Buffalo: