Alles over Cycleur de Luxe


Cycleur de Luxe

Het merk Cycleur de Luxe is in 2011 opgericht door Patrick Vanneste, een enthousiast wielrenner. Dit ziet u dan ook direct terug in de naam. Patrick vond de inspiratie voor zijn schoenenmerk in de ouderwetse schoenen uit de wielersport. Elementen hiervan zijn voornamelijk terug te zien bij de sneakers van het Cycleur de Luxe. Hierbij zijn nostalgische strepen op de zijkant van de schoen gemaakt.

De schoenen van Cycleur de Luxe zijn de ideale combinatie tussen stijl en sportiviteit en hebben een hoog draagcomfort. Benieuwd naar wat Cycleur de Luxe u kan bieden? Neem dan snel een kijkje in de volledige collectie van het merk. 

Bekijk hier de volledige collectie van Cycleur de Luxe >

Dames of Heren?

Onderhoud

Leder verzorging

Leer is een sterk en soepel materiaal, wat betekent dat u er lange tijd van kunt blijven genieten. Om de positieve eigenschappen van leer zo lang mogelijk te behouden, is het van belang om uw schoenen optimaal te blijven verzorgen. Hier leest u precies hoe u dat doet.

Maak uw leren schoenen allereerst schoon met een vochtige doek. Vermijd hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Laat de schoenen vervolgens goed drogen, alvorens u deze verder gaat behandelen. Smeer de schoenen hierna in met schoenpoets. Dit kunt u doen met behulp van een insmeerborstel. Gebruik niet teveel schoensmeer of schoenpoets, hier kan het leer namelijk niet meer door ademen. Ook zorgt dit ervoor dat vuil sneller aan de schoen blijft plakken.

Klaar met het insmeren van uw schoenen? Laat deze dan vervolgens minstens een halfuur drogen en behandel ze daarna met een droge doek. Het is raadzaam om uw schoenen tenslotte in te spuiten met een beschermende (water- en vuilafstotende) impregneerspray.

Bekijk hier het volledige assortiment Leder schoenverzorging >

Suède verzorging

Suède schoenen hebben een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld schoenen van nubuck leer. Dit geeft een luxe uitstraling maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat er makkelijker vuil of vocht kan binnendringen. Behandel de schoenen daarom al direct na aankoop met een impregneerspray van Collonil. Zo zijn uw schoenen van het begin af aan al goed beschermd.

Blij de schoenen regelmatig behandelen met de impregneerspray. Zorg er hierbij wel voor dat u de schoenen van tevoren schoonmaakt. Behandel de schoenen met een borstel en lauwwarm water. Vermijd hierbij zeep of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Laat de schoenen daarna goed drogen, alvorens u deze behandeld met de impregneerspray. Vermijd warmtebronnen zoals een kachel of verwarming.

Mochten de schoenen na een tijdje de kleur beginnen te verliezen, dan kunt u dit eenvoudig verhelpen met behulp van een kleurhersteller. De Saphir kleurherstellende sprays zijn hier zeer geschikt voor. 

Bekijk hier het volledige assortiment Suède schoenverzorging >

Een greep uit de collectie van Cycleur de Luxe: