Alles over Dubarry


Dubarry


Dubarry Historie

Dubarry is opgericht in 1937 in een kleine stad genaamd Ballinasloe, in het hart van Galway aan de westkust van Ierland.

Het bedrijf is vernoemd naar Dubarry of Ireland, de beroemde Franse courtisane, die begon met het ontwerpen en produceren van leren laarzen. Het bedrijf werkte met goede ambachtslieden en vrouwen. Vanwege de mooie en goede afwerking en de hoge kwaliteit van de laarzen kreeg het bedrijf al gauw een hoge reputatie.

Door de ruige westkust en de zeil historie van Galway is het bedrijf zich ook gaan focussen op kwalitatieve en bovenal prachtige leren bootschoenen. Hierdoor is ook de bekende Dubarry Shamrock zeillaars ontwikkeld.

De ontwerpen van Dubarry zijn gemaakt van een hoog kwaliteit leer, voorzien van een mooi design en een fijne afwerking. Niet alleen nog gefocust op schoenen, maar ook tassen en rugzakken behoren tot de Dubarry collectie. De schoenencollectie varieert van schoenen voor op zee tot aan laarzen voor op het vaste land, oftewel; voor ieder soort buitenmens wat wils. Bekijk hier de Dubarry collectie.


Laarzen of bootschoenen?

Onderhoudsadvies


Belangrijk:


Zoutwater en afvalvloeistoffen kunnen zeer corrosief zijn op leer. Om de prestaties en de bescherming van uw Dubarrys laarzen of schoenen te verlengen; scrub ze altijd met een borsteltje en spoel ze af met schoon kraanwater na blootstelling.

Lederverzorging

Dubarry laarzen en schoenen zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan en u te voorzien van comfort en bescherming. Het leer is speciaal ontwikkeld om minder vocht te absorberen en heeft hierdoor 70% minder droogtijd nodig dan andere leersoorten. Maar ieder soort leer heeft een goede verzorging nodig. Het kost een beetje tijd en de juiste behandeling, maar dan heeft u er ook jarenlang plezier van.

De hogere leren outdoor laarzen kunt u altijd afspoelen met kraanwater mochten ze erg vies zijn, u kunt ook altijd een borsteltje gebruiken voor het hardnekkige vuil. Laat de laarzen echter wel ongeveer 24 uur drogen na het afspoelen en houdt ze niet in de buurt van een kachel of open vuur.

Als eerste stap is het belangrijk dat uw leren schoenen goed schoon zijn gemaakt met een vochtige doek. Gebruik hiervoor geen zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Laat de laarzen of schoenen goed drogen voordat u de behandeling voortzet. Hierna kunt u ze insmeren met een schoenpoets. Kies hierbij wel de juiste kleur uit die bij uw laarzen of schoenen hoort. U kunt hierbij gebruik maken van een insmeerborstel. Let wel goed op dat u er niet teveel op doet, dit zorgt er namelijk voor dat het leer minder goed kan ademen. Daarbij wordt het ook gemakkelijker voor vuil om aan uw laars of schoen te blijven plakken.

Zorg hierna dat u uw laars of schoen minimaal een half uur laat drogen. Vervolgens kunt u ze behandelen met een droge doek. En als extra voor een langdurig beschermend effect kunt u gebruik maken van impregneerspray.

Assortiment leder schoenverzorging >

Suède verzorging

Over het algemeen hebben suède schoenen een wat meer ruwer oppervlak dan dat van de gewone leren schoenen. Dit zorgt voor een wat luxere en warme uitstraling maar zorgt er tevens ook voor dat het wat gemakkelijker vocht en vuil vasthoud. Dit maakt suède wat kwetsbaarder in tegenstelling tot gewoon leer. Daarom is het belangrijk dat u meteen na aankoop uw schoenen behandeld met een impregneerspray, geschikt voor suède materiaal. Dit zal uw schoenen vanaf het begin af aan beschermen tegen al het vies en vuil.

Het is belangrijk om dit gedurende de gebruiksduur van de schoenen regelmatig te blijven doen. Zorg er wel altijd voor dat u uw schoenen schoon heeft gemaakt voordat u ze met deze spray behandeld. Doe dit door middel van een borstel en lauwwarm water te gebruiken. Probeer hier, net zoals bij de lederverzorging, zeep en andere hardnekkige schoonmaakmiddelen te vermijden. En ook hier is het belangrijk dat u uw schoenen goed laat drogen, zonder hulp van een warmtebron zoals een kachel of open vuur, voordat u aan de slag gaat met de impregneerspray.

Het kan voorkomen dat de schoenen na een tijdje wat kleur verliezen, dit kan eenvoudig verholpen worden met een kleurherstellende spray. Deze kunt u licht op de schoen aanbrengen en uitwrijven. De kleur van de schoen zal hierdoor een stuk langer onderhouden worden. 

Assortiment suède schoenverzorging >

Greep uit de Dubarry Collectie: