Alles over Giorgio


Giorgio

Giorgio: Real Italian Handmade Quality

Giorgio's verhaal begint enkele decennia geleden in een kleine fabriek in Italië, waar de nuchtere Hollander Marcel Koppen een samenwerking aangaat met de temperamentvolle Italiaan Giorgio Cugnini. Het resultaat van deze samenwerking is een prachtige collectie Italiaanse schoenen, waarbij kwaliteit, originaliteit en comfort voorop staan.

De schoenen van Giorgio worden volledig met de hand gemaakt en dankzij het uitstekende oog voor detail is ieder onderdeel van de schoen tot in de puntjes afgewerkt. Kenmerkend aan de schoenen van Giorgio zijn de Italiaanse leesten in combinatie met speciale poetstechnieken, die zorgen voor een schitterende afwerking. Bovendien wordt er bij de productie gebruik gemaakt van de zogenaamde Italiaanse Cucita Nero-methode, waarbij de zolen in pek worden gedompeld, om vervolgens met de hand met draad te worden vastgestikt. Dit maakt de schoenen extra stevig en waterdicht. De schoenen van Giorgio staan voor klasse en stijl en deze zullen dan ook onder geen enkel pak misstaan.

Leer of Suède ?

Verzorging en onderhoud

Lederverzorging

Een leren schoen heeft als voordeel dat het een soepel, maar sterk materiaal is. Hierdoor gaat een leren schoen lang mee en dit betekent dat u jarenlang kunt blijven genieten van uw aankoop. Om de positieve eigenschappen van leer zo lang mogelijk te behouden, is het raadzaam om uw schoenen goed te verzorgen. Leer wordt droger naarmate het ouder wordt en daarom is het belangrijk om  de schoenen regelmatig te behandelen.

Maak uw leren schoenen allereerst goed schoon met een vochtige doek. Vermijd hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Zorg er na het schoonmaken voor dat u de schoenen goed laat drogen, alvorens u deze verder gaat behandelen. Smeer de schoenen vervolgens in met schoenpoets. Dit kunt u doen met behulp van een insmeerborstel. Zorg ervoor dat u nooit teveel schoensmeer of schoenpoets gebruikt, omdat het leer hierdoor niet meer kan ademen. Ook zorgt dit ervoor dat vuil gemakkelijker aan de schoen kan blijven plakken.

Klaar met het insmeren van uw schoenen? Laat deze dan vervolgens minstens een halfuur drogen en behandel deze daarna met een droge doek. Het is raadzaam om uw schoenen vervolgens in te spuiten met een beschermende (water- en vuilafstotende) impregneerspray. 

Bekijk hier het volledige assortiment Leder schoenverzorging >

Suède verzorging

Suède schoenen hebben een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld schoenen van nubuck leer. Dit geeft een warme, luxe uitstraling maar zorgt er helaas ook voor dat er makkelijker vuil of vocht kan binnendringen. Doordat suède schoenen kwetsbaarder zijn dan gladleren schoenen, raden wij u aan om uw schoenen direct na aankoop te behandelen met een speciale impregneerspray van Collonil. Zo zijn uw schoenen van het begin af aan al goed beschermd.

Wij raden u aan om tijdens de volledige gebruiksduur de schoenen regelmatig in te blijven spuiten met de impregneerspray. Zorg er hierbij wel voor dat u de schoenen van tevoren schoon maakt. Dit kunt u doen door de schoenen te behandelen met een borstel en lauwwarm water. Vermijd hierbij zeep of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Zorg er daarnaast voor dat u de schoenen na het schoonmaken goed laat drogen, voordat u deze behandeld met de impregneerspray. Vermijd warmtebronnen zoals een kachel of verwarming.

Mochten de schoenen na een tijdje de kleur beginnen te verliezen, dan kunt u dit eenvoudig verhelpen met behulp van een kleurhersteller. De kleurherstellende sprays van Saphir zijn hier zeer geschikt voor. 

Bekijk hier het volledige assortiment Suède schoenverzorging >

Een greep uit de Giorgio collectie:

Giorgio HE38201 Scandicci Noce

Giorgio HE38201 Scandicci Noce

€ 179,95

€ 143,95

Giorgio HE38201 Amalfi T. Moro

Giorgio HE38201 Amalfi T. Moro

€ 169,95

€ 135,95

Giorgio HE38202 Amalfi Cognac

Giorgio HE38202 Amalfi Cognac

€ 169,95

€ 135,95

Giorgio HE38205 Amalfi Notte

Giorgio HE38205 Amalfi Notte

€ 169,95

€ 135,95

Giorgio HE479111 Camaleonte Fumo

Giorgio HE479111 Camaleonte Fumo

€ 199,95

€ 139,95