Greve schoenen kopen


Greve


Greve 1898: Design, Comfort en Vakmanschap

Het begon allemaal in het hart van de Langstraat, in de stad Waalwijk, waar Hermanus Greve in 1898 een schoenmakerij begon. Zijn droom heeft altijd voorop gestaan: Neerlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken. Sinds het ontstaan is Greve één van de meest bescheiden, maar ook de meest exclusieve schoenmakerij van Nederland. Het familiebedrijf is met trots doorgegeven van generatie op generatie en inmiddels staat het bedrijf onder leiding van de 4e generatie; Jos Jan Greve.

De maatschoenen van Greve worden nog steeds gemaakt op traditionele wijze die zijn oorsprong vindt in 1898. Hoog in het vaandel van deze traditie staat het streven naar een perfect passende en duurzame schoen met een oogstrelende uitstraling. Hiervoor is intensief handwerk en oog voor detail nodig. Dit wordt bereikt door eigen vakmensen op te leiden volgens de Greve-traditie. Bekijk hier de complete Greve collectie.


Leer of Suède ?

Verzorging en onderhoud

Lederverzorging

Het voordeel van een leren schoen is dat het een soepel, maar sterk materiaal is. Hierdoor kunnen de schoenen lang mee zodat u er jarenlang plezier van kan hebben. Om uw schoen lang in top conditie te houden, wordt het echter wel aangeraden deze zo nu en dan goed te verzorgen. Vaak wordt leer wat droger naarmate het ouder wordt en daarom is het van groot belang om uw schoenen regelmatig te behandelen. 

Allereerst maakt u uw leren schoenen goed schoon met een vochtige doek. Probeer hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen te vermijden. Laat hierna de schoenen goed drogen voordat u deze verder gaat behandelen. Vervolgens kunt u de schoenen insmeren met schoenpoets. Dit kunt u doen met behulp van een insmeerborstel. Let goed op dat u nooit teveel schoenpoets of schoensmeer gebruikt, dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer niet goed meer kan ademen. Dit kan er ook voor zorgen dat vuil gemakkelijker aan de schoen kan blijven plakken. 

Bent u klaar met het insmeren van uw schoenen? Dan is het belangrijk dat u de schoenen minstens een half uur laat drogen voordat u ze na behandeld met een droge doek. Vervolgens kunnen we u aanraden deze in te sprayen met impregneerspray

Leder schoenverzorging >

Suède verzorging

Suède schoenen hebben een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld schoenen van nubuck leer. Hierdoor heeft het een meer warme, luxe uitstraling maar het zorgt er helaas ook tegelijkertijd voor dat vuil of vocht gemakkelijker kan binnendringen. Dit maakt suède schoenen helaas kwetsbaarder dan gladleren schoenen. Daarom raden wij u ook aan om uw schoenen direct na aankoop te behandelen met een impregneerspray, geschikt voor suède. Zo zijn uw schoenen al goed beschermd vanaf het begin.  

Ook kunnen we u aanraden om de gehele levensduur, regelmatig de schoenen in te spuiten met de impregneerspray. Hierbij is het belangrijk dat u uw schoenen van tevoren goed schoonmaakt. Dit kunt u doen door middel van een speciale suède borstel en lauwwarm water. Probeer hierbij zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen te vermijden. Laat hierna de schoenen goed drogen voordat u deze verder gaat behandelen met de impregneerspray. Vermijd bij het drogen warmtebronnen zoals een kachel of verwarming.

Het kan voorkomen dat de schoenen na een tijdje wat kleur verliezen, dit kan eenvoudig verholpen worden met een kleurherstellende spray. Deze kunt u licht op de schoen aanbrengen en uitwrijven. De kleur van de schoen zal hierdoor een stuk langer onderhouden worden. 

Suède schoenverzorging >

Een greep uit de Greve collectie: