-
-

Alles over Guess


De geschiedenis van Guess

In 1981 besloten de 4 broers Maurice, Georges, Armand en Paul Marciano de handen in een te slaan. Tijdens een familievakantie naar Los Angeles waren de zuid Franse broers verliefd geworden op de stad en verhuisden ze naar Amerika. Onderweg naar hun kantoor kwamen ze een slogan tegen welke startte met "Guess what..." en deze slogan bleef hangen. Al snel werd het dan ook de naam die zij gingen gebruiken, Guess.

Guess is begonnen met het ontwikkelen van een typisch Amerikaanse spijkerbroek: een slim-fit, stonewashed spijkerbroek met drie ritsen welke ze de Marilyn Jean noemden. Een stonewashed jeans was nog maar weinig te zien op de modemarkt in Amerika. Maar de broers hadden er vertrouwen in en stuurden een aantal warenhuizen een jeans met een handgeschreven briefje erbij. Het welbekende warenhuis Bloomingdale bestelde 24 stuks en de broeken waren binnen enkele uren uitverkocht. Even later besloten ze om campagnes te houden zoals "Guess Girl" waarbij Naomi Campell, Paris Hilton en Claudia Schiffer bijvoorbeeld het boegbeeld waren.

Het merk werd groter en groter en de broers gingen zich verdiepen in andere kledingstukken en accessoires. De schoenen van Guess zijn op dit moment ook niet weg te denken van de modemarkt. De variatie van subtiele sneakers en opvallende sandalen voor mannen en vrouwen zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een Guess schoen te vinden is waar diegene zich prettig bij voelt.
--


Guess Sustainability

Bij Guess staat sustainability hoog in het vaandel. In 2016 begonnen ze met het lanceren van het duurzaamheidsplan en dit heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld. De duurzaamheid is inmiddels zo geïntegreerd in het bedrijf en dit draagt ook bij aan het collectieve succes dat ze hebben. Guess heeft voor zichzelf een duidelijk doel voor ogen welke luidt:

Operating with Integrity, Empowering our People, and Protecting our Environment throughout our operations and supply chain.

Door dit duurzaamheidswerk ging Guess goed af. Guess is toonaangevend op het gebied van transparantie en product verantwoordelijkheid en geven ze hun medewerkers duidelijke uitleg over duurzaamheid en het belang ervan. Maar ook op het gebied van diversiteit en inclusiviteit zijn ze aan de weg aan het timmeren. Op dit moment is bijna 25% van de denim producten onderdeel van de Eco Smart Guess lijn en is 15% van de uitstoot van broeikasgassen al verminderd.

Naast het bereiken van deze doelen heeft Guess ook een aantal duurzaamheidsprijzen gewonnen namelijk:

  • Winnaar: Innovating in Reporting - Corporate Register Reporting Awards 2020

  • Winnaar: Best Sustainability/CSR Report - PR News 2020

  • 1e Runner Up: Credibility through Assurance - Corporate Register Reporting Awards 2020

Wanneer u kiest voor een Guess schoen, sneaker of sandaal, dan kiest u voor duurzaamheid en draagt u uw steentje bij aan het milieu. Heeft u al een kijkje genomen tussen onze collectie?


Shop Guess

In de ruime collectie van Guess kunt u van alles vinden, van trendy instappers tot een moderne sneaker. Voor iedere outfit kunt u de perfecte Guess schoen vinden, wij selecteren speciaal voor u de allermooiste producten. Door de opvallende ontwerpen met leuke kleuren, prints en details, is een schoen ook direct herkenbaar.

Guess Heren schoenen

Guess is een welbekend fashionmerk uit Los Angeles welke veel moois te bieden heeft. Met een van de Guess schoenen voor heren ziet uw outfit er gelijk fashionable uit. Niet alleen loopt u er stijlvol bij, maar draagt u ook kwaliteit. In het assortiment zit voor ieder wat wils. Gaat u voor een opvallende schoen of het liefst voor een nette schoen?

Guess Dames schoenen

Het bekende merk Guess staat voor een luxe, jeugdige, sexy en avontuurlijke levensstijl. Door continu te blijven ontwikkelen en verbeteren zijn ze op dit moment niet weg te denken in de fashion industrie. Trendy, modern en bovenal kwalitatief zeer goed, dat zijn de schoenen die u terug kunt vinden in de damescollectie van Guess.


Een greep uit ons assortiment
--