Alles over Lacoste


Over Lacoste


Het verhaal van Lacoste

Het merk Lacoste is ontstaan in 1933 toen de tennislegende René Lacoste de perfecte tennispolo ontwierp. Maar wie is René Lacoste? René Lacoste was een tennislegende die in 1927 de nummer één van de wereld was. Hij wist het ene na het andere Grand Slam toernooi te winnen en had dit te danken aan zijn vasthoudendheid. Maar ook maakte de jonge, getalenteerde tennisser indruk met zijn elegantie, sportiviteit en originaliteit, wat tevens ook de kernwaarden van het merk Lacoste zijn geworden.

De krokodil
De krokodil is het beeldmerk Lacoste. Dit beeldmerk is ontstaan in 1927 toen een Amerikaanse journalist de bijnaam ´de krokodil´ aan Lacoste gaf. Deze bijnaam was te danken aan een weddenschap die Lacoste en zijn coach hadden over de winst van een tenniswedstrijd met als inzet een tas met een krokodillen motief.

Van polo's tot schoenen
Lacoste bracht met de polo's een revolutie in de alledaagse garderobe teweeg en groeide uit tot een groot internationaal merk dat veel verschillende producten op de markt bracht. Zo werden in de jaren '60 geurtjes en lederwaren gelanceerd en in 1981 zonnebrillen, gevolgd door tennisschoenen in 1985. 

Lacoste vandaag de dag
Inmiddels is Lacoste uitgegroeid tot een internationaal sport- en lifestyle modemerk voor dames, heren en kinderen. Het merk heeft zelfs een eigen foundation die jongeren in kwetsbare situatie helpen door middel van sociale integratie via tennis en golf. Inmiddels heeft Lacoste zelfs een nieuwe krokodil aan hun merk verbonden, Novak Djokovic. Deze legendarische tennisspeler is net als René Lacoste een sportieve, elegante tennisspeler met een doorzettingsvermogen en een echte kampioen.

Bekijk hier de volledige Lacoste collectie >

Onze Lacoste collectie


Herencollectie

Bij Lacoste kunt u terecht voor sportieve en stijlvolle schoenen voor de moderne man.

De essentie van het merk is een iconische garderobe van deze tijd met een urban uitstraling. Dit ziet u dan ook terug in de stijl van Lacoste. De stijl is namelijk geïnspireerd op sport en de Franse elegantie.

De Schoenfabriek vindt u een ruim aanbod aan herenschoenen van het luxueuze merk Lacoste. Van sneakers tot slippers, de schoenen van Lacoste zijn altijd voorzien van de sportieve en elegante stijl zoals Lacoste het graag ziet. Met de hippe maar toch stijlvolle schoenen komt u dus zeker goed voor de dag.

De meeste schoenen van dit merk zijn gemaakt van leer en dus van zeer hoge kwaliteit. Dankzij deze kwaliteit gaan de schoenen langdurig mee. De schoenen zijn daarnaast comfortabel en flexibel en natuurlijk voorzien van het wel bekende krokodillen logo.

Bekijk hier de volledige herencollectie >

Schoenverzorging Lacoste schoenen

Leer

De meeste schoenen van Lacoste zijn gemaakt van leer. Leer is een sterk en soepel materiaal wat lang mooi blijft. Maar om uw schoenen zolang mogelijk mooi te houden hebben wij een aantal onderhouds- en verzorgingstips.

Allereerst is het belangrijk om uw schoenen schoon te maken. Bij leer is dit eenvoudig te doen met behulp van een vochtige doek en een zachte borstel. Gebruik bij het schoonmaken van uw leren schoenen geen zeep of andere schoonmaakmiddelen, dit kan het leer beschadigen. Voordat u verder gaat met het behandelen van de schoenen is het belangrijk om de schoenen eerst goed te laten drogen. Vervolgen kunt u gebruik maken van een schoenpoets om de kleur van uw schoenen te laten stralen. Let hierbij wel op dat u niet teveel schoensmeer of schoenpoets gebruikt, dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer niet meer kan ademen en dat vuil juist blijft plakken.

Na het insmeren van uw schoenen, kunt u een water- en vuilafstotende impregneerspray op de schoenen spuiten ter bescherming. Als u deze schoonmaakprocedure regelmatig herhaalt, kunt u jarenlang blijven genieten van uw leren schoenen.

Bekijk hier het volledige assortiment Leder schoenen van Lacoste >Een greep uit de Lacoste collectie