Alles over New Balance


New Balance in het kort

De groei van New Balance

Al in 1906 werd het merk New Balance opgericht. De schoenmaker William J. Riley wilde mensen met voetproblemen ondersteunen door speciaal aangepaste schoenen en inlegzolen te creëren. Hij baseerde zijn ontwerpen op de voetstand  van een kip. Hij geloofde dat als een kip in balans kon staan, de mensheid dit met een klein beetje hulp ook moest kunnen. Zijn instinct was terecht, de kippenvoet wordt nu nog steeds als inspiratiebron gebruikt bij het maken van de New Balance inlegzolen.

Tussen 1941 en 1960 werd het assortiment uitgebreid met sportschoenen zoals voetbal-, basketbal en hardloopschoenen. Deze schoenen waren uniek in hun soort vanwege de bijzondere wafelzool en de beschikbaarheid in verschillende breedtes. Tevens nam de maatschappelijke betrokkenheid van New Balance toe. Vanaf de jaren '60 begonnen ook beroemde sporters, zoals de marathon loper Tom Fleming, het merk New Balance te dragen.

Het hedendaagse New Balance focust zich nog steeds op een goede ondersteuning van de voet. Niet langer richt New Balance zich alleen op de productie van sportschoenen. De nieuwe generatie schoenen van New Balance zijn gericht op de actieve mens die tijdens zijn dagelijkse activiteiten op zoek is naar een leuke, comfortabele en ondersteunde schoen. Deze mensen zijn bij het merk New Balance op het juiste adres! Bekijk hier de New Balance collectie

Duurzaamheid

Milieuvriendelijk

Het merk New Balance gelooft in het milieubewust produceren van schoenen zonder hierbij schade te brengen aan een gemeenschap, de natuur of het achterlaten van afval dat niet afgebroken kan worden. Dit betekent dat New Balance niet meer middelen tot zich neemt, dan dat het toegereikt krijgt. Daarnaast maakt New Balance bewuste keuzes bij het productieproces. Welke materialen worden er gebruikt? Hoe wordt afval en productie in evenwicht gehouden? Hoe kunnen de schoenen zo zuinig mogelijk geproduceerd worden? New Balance is altijd opzoek naar nieuwe een innovatieve oplossingen. Met het juiste onderzoek hoopt New Balance in de toekomst een schoen te creëren die compleet gemaakt is van afbreekbaar materiaal, zonder dat hierbij de kwaliteit van de schoen achteruit gaat. 

Maatschappelijk verantwoord

Het merk New Balance is niet alleen bezig met de productie van milieuvriendelijke schoenen, het merk focust zich ook op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het merk maakt zich sterk voor een eerlijk productieproces met werknemers die te maken hebben met gelijken arbeidsvoorwaarden. Het maakt New Balance niet uit waar in de wereld de materialen vandaag komen, zolang deze maar eerlijk tot stand zijn gekomen. Hierbij wordt gekeken naar de werkvoorwaarden, de uurloon, de veiligheid en bijvoorbeeld naar het gebruik van kinderarbeid. Door middel van educatie probeert New Balance ook bij andere bedrijven en in andere landen misbruik van milieu en arbeidskrachten tegen te gaan.   

Maatschappelijke betrokkenheid

New Balance is de afgelopen 40 jaar flink gegroeid, qua afzetgebied en qua financiële profijt. Met deze flinke groei komt er volgens dit merk ook een grotere verantwoordelijkheid kijken. Daarom steunt New Balance al jaren organisaties die gemeenschappen bewust willen maken van het belang van een gezonde levensstijl. New Balance focust zich hierbij vooral op het tegengaan van overgewicht bij jonge kinderen. In het nieuwste project gaat de organisatie van New Balance langs scholen om kinderen bewust te maken van de lol en het belang van een gezonde levensstijl! 

Dames of Heren?

Onderhoudsadvies

Nieuwe schoenen

Om zolang mogelijk van uw New Balance schoenen te genieten kunt u de schoenen voor gebruik het beste insmeren of inspuiten met een Nano beschermingsspray. Zo worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit om de paar maanden te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af. Kijk hierbij naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder en synthetisch materiaal. 

Assortiment impregneersprays >

Synthetische schoenen

Wanneer uw synthetische of canvas New Balance schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met een zachte borstel en een licht afwasmiddel. Door zachtjes over de vieze plekken te borstelen kunt u het vuil verwijderen. Een siliconen borstel veroorzaakt het minste schade bij gebruik. De schoenen van New Balance kunnen niet goed tegen heet water en zijn hierdoor niet geschikt om schoon te maken in de wasmachine. Na schoonmaak kunt u de schoen het beste 24 uur laten staan om extra goed op te drogen. Na schoonmaken wordt het aangeraden de schoenen in te sprayen met een anti vuil- en waterspray.  

Assortiment schoenverzorging >

Lederen schoenen

Voor suède en lederen schoenen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kopen. Wanneer uw lederen of suède schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met een zachte borstel. Na het schoonmaken laat u de schoenen goed drogen voordat u de schoenen nogmaals behandeld met een impregneerspray. Om beschadiging aan leder te repareren kunt u gebruik maken van een schoenpoets met een naturel kleur of een kleur die gelijk is aan die van uw schoenen. Schoenpoets is niet geschikt voor suède schoenen. De schoenen van New Balance kunnen niet goed tegen heet water en zijn hierdoor niet geschikt om schoon te maken in de wasmachine.  

Assortiment schoenpoets en hulpmiddelen >

Een greep uit de New Balance collectie: