Alles over OluKai


OluKaiOver OluKai

Het merk is opgericht in 2005 en dus nog relatief nieuw in het vak. Kijkende naar de producten van OluKai is daar in de praktijk niks van te merken. Het schoeisel dat dit merk op de markt zet is van erg hoogwaardige kwaliteit en gaat extreem lang mee. OluKai staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap en dit maken ze dus meer dan waar. 

Hetgeen dat het merk nog bijzonderder maakt is de visie die ze hebben. Ver voordat OluKai winstgevend was, schonk het al opbrengsten aan goede doelen. Dit doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds. De gedachte erachter is dat zij geloven dat als iemand dingen krijgt, diegene ook iets terug moet geven. Kort gezegd zijn de schoenen dus naast extreem duurzaam ook nog eens goed voor extra opbrengsten bij verschillende goede doelen. 

Bekijk het volledige assortiment van OluKai > 

Dames of Heren OluKai?

Maatvoering Dames en Heren Olukai schoenen

Dames

OluKai werkt met specifieke schoenmaten, hieronder vindt u de juiste maatvoering. Let op: de maten en afmetingen zijn slecht indicaties en kunnen soms enigszins afwijken. Gebruik de tabel dus enkel als indicatie.

Maat:
35
36
36.5
37
37.5
38
38.5
39
39.5
40
41
Lengte voet (cm):
21.6
22.5
23
23.5
23.8
24.1
24.6
25.1
25.4
25.9
26.7

Heren

Maat:
40
41
41.5
42
42.5
43
43.5
44
Lengte voet (cm):
24.4
25.4
25.7
26
26.7
27
27.3
27.9
Maat:
44.5
45
46
47
48
49
50
51
Lengte voet (cm):
28.3
28.6
29.4
30.2
31
31.8
32.7
33

Verzorging & Onderhoud OluKai schoenen

Leer

Omdat leer een natuurlijk product is, heeft het erg veel voordelen. Een aantal voorbeelden zijn dat het een stevig maar toch soepel materiaal is en het ademt ook goed. Om deze redenen gaat leer heel lang mee, mits u het natuurlijk goed verzorgt. Om leren schoenen mooi te houden heeft u een paar artikelen nodig, zoals: een borstel van zacht paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Om na het dragen vuil van de leren schoenen te verwijderen, kunt u ze het beste met een zachte borstel poetsen. Na het dragen van de schoenen voor een langere tijd, is het tijd voor een grondige schoonmaak. Hiervoor kunt u het beste schoenpoets of conditioner op kleurbasis gebruiken. Wrijf hiervan een kleine hoeveelheid uit over de schoen. Wrijf het daarna uit met de uitwrijfborstel en laat het drogen. U zult uw ogen niet geloven, de schoenen lijken weer nieuw.

In Nederland regent het natuurlijk vaak en daardoor is de kans groot dat uw nieuwe leren schoenen een aantal keer erg nat worden. Let dan wel op dat u ze niet in de buurt van een verwarming of andere warmtebron zet. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer krimpt of barst. In plaats hiervan kunt u de schoenen het beste vullen met kranten. Vervang deze kranten elk uur en de schoenen zo binnen no-time weer droog. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners ook een goed hulpmiddel zijn. Ze helpen niet alleen het onderhouden van een mooie vorm in de schoenen, maar zorgen ook uitstekend voor een goede droging van de leren schoenen.

Bekijk het volledige assortiment leren Olukai schoenen > 

Kunststof

Alle OluKai sandalen gemaakt van kunststof kunt u eenvoudig met warm water en een sopje schoonmaken. Er wordt geadviseerd om hiervoor een milde zeep te gebruiken. op vakantie of op reis? Dan kunt u ze ook zeker af en toe onder de douche aanhouden. U reinigt ze dan snel een eenvoudig met zeep of shampoo. De sandalen kunnen eventueel ook gewoon in de wasmachine op een kort programma van 30 graden. Let wel op, niet warmer dan 30 graden! Met uw slippers of sandalen in de zee geweest? Geen enkel probleem, maar wij raden wel aan ze goed af te spoelen met zoet water om de vorming van witte kringen te voorkomen.U kunt ook regelmatig de sandalen behandelen met een onderhoudsspray of een reinigingsspray. Zo zijn de sandalen of slippers extra goed beschermd tegen invloeden van buitenaf en blijven ze langer mooi. Als u zich houdt aan deze adviezen, dan kunt u langer genieten van de slipper en sandalen.

Wanneer uw OluKai sandalen of slippers nat zijn geworden raden wij aan deze goed te laten drogen. Laat uw sandalen of slippers nooit drogen in de buurt van een verwarming. Hierdoor kan het materiaal uitdrogen. Lees voor gebruik van een onderhoudsmiddel altijd goed de bijsluiter door om eventuele beschadigingen aan uw sandalen of slippers te voorkomen. 

Bekijk het volledige assortiment kunststof Olukai schoenen > 

Een greep uit het assortiment van OluKai: