Alles over Pikolinos


PikonlinosOver Pikolinos

Pikolinos is sinds haar oprichting in 1984 dagelijks bezig geweest met het ontwikkelen van de beste en meest unieke schoenen. Elk model werd gezien als een nieuw project en samen met de oprichter Perán Ramos wordt er keer op keer nagedacht over hoe Pikolinos dit seizoen opnieuw boven de concurrenten kan staan door anders te zijn. Het succes heeft Pikolinos te danken aan deze gedachte en werkwijze. Door zich te onderscheiden is Pikolinos al snel na oprichting in de smaak gevallen bij vele en daarom is het merk ook wereldwijd bekend vandaag de dag. 

Naast dat Pikolinos bekend staat om haar uniekheid, heeft het merk nog een andere sterke kant. Het maakt namelijk enkel gebruik van de beste materialen en heeft erg veel kennis op het gebied van leerbewerking. Dit resulteert in uitstekend kwaliteit. Combineer dat met de passie en liefde van de medewerkers voor PIkolinos en er ontstaan schoenen van wereldse klasse. 

Bekijk het volledige assortiment Pikolinos schoenen > 

Sociaal engagement Pikolinos

Stichting Juan Perán-Pikolinos

Oprichter Perán Ramos heeft een stichting opgericht om iets terug te doen voor de samenleving. Stichting Juan-Perán-Pikolinos werkt samen met meer dan 70 NGO's (niet-gouvernementele organisaties) om zo meer dan 16.000 families te helpen ieder jaar. Deze stichting is in 2009 onder het label Pikolinos Solidarity gevallen. Dit label is opgericht als verzamelnaam voor alle sociale projecten van Pikolinos. 

Het doel van de sociale projecten is om het voortbestaan van gemeenschappen met sociale uitsluiting en mensen met speciale behoeftes te bevorderen. Alle projecten worden in samenwerking gedaan met mensen die onder deze groepen vallen en Pikolinos hoopt hiermee zo veel mogelijk mensen te helpen, harten te verwarmen en een sprankel hoop te geven aan deze groeiende groep. 
Dames of Heren Pikolinos

Maatvoering Dames en Heren Pikolinos schoenen

Dames

Maat:
35
36
37
38
39
40
41
42
Lengte voet (cm):
22.3
23
23.7
24.4
25.1
25.7
26.4
27.1

Heren

Maat:
39
40
41
42
43
44
45
46
Lengte voet (cm):
25.1
25.8
26.4
27.1
27.8
28.4
29.1
29.7

Onderhoud en verzorging Pikolinos schoenen

Leer

Leer is een natuurlijk product en brengt daardoor vele voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld stevig, maar wel soepel.Ook gaat leer, mits het goed verzorgd wordt, erg lang mee. U heeft een aantal producten nodig om leer goed te onderhouden, namelijk: een borstel van zacht paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Na het insmeren van uw schoenen, kunt u een water- en vuilafstotende impregneerspray ter bescherming op uw schoenen spuiten, zodat het leer langer mooi blijft. Na dragen kunt u het vuil er makkelijk afhalen door een zachte borstel te gebruiken. Als de schoenen op een gegeven moment wat lange gedragen zijn, is het tijd voor een grondige schoonmaak. Grondig schoonmaken kunt u het beste doen met de schoenpoets of conditioner op kleurbasis. Hiervan wrijft u een kleine hoeveelheid uit over de schoen. Smeer het daarna uit met de uitwrijfborstel en laat het drogen. Zo lijken de schoenen binnen de kortste keren als nieuw.

Nederland is een nat land en daardoor is de kans groot dat uw schoenen een paar keer goed nat zullen worden. Houd er dan rekening mee dat leer niet goed kan tegen warmtebronnen als verwarmingen. Dit zorgt ervoor dat het leer krimpt of barst. Wat wel helpt is de schoenen opvullen met kranten. Vervang deze kranten elk uur voor het beste resultaat. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners goed helpen. Deze zorgen niet alleen voor het behouden van een mooie vorm, maar helpen ook erg goed met het drogen van schoenen. 

Bekijk het volledige assortiment leren Pikolinos schoenen > 

Een greep uit ons assortiment Pikolinos schoenen: