Alles over Reef


Reef


Over Reef

Reef is opgericht in 1984 en sinds dien zijn de twee broers bezig geweest met het overbrengen van hun onvoorwaardelijke liefde voor het strand en de zee. Of u nu naar het strand komt om te zwemmen, een zandkasteel te bouwen of om gitaar te spelen, iedereen is welkom volgens de broers. Voel uzelf vrij om te gaan en staan waar u wilt en geniet er vooral van! 

Om u een fijne ervaring te bieden op het strand heeft het merk sneakers en slippers ontwikkelt die zowel op als naast het strand ideaal zijn. Reef vindt comfort erg belangrijk en dat is te merken in elk paar die de broers uitbrengen. In de afgelopen jaren heeft Reef haar collectie erg uitgebreid zodat er voor ieder wat wils is. 

Bekijk het volledige assortiment Reef schoenen > 

Reef geeft terug aan de wereld

Reef Redemption

Reef is niet alleen een merk dat comfortabele slippers en sneakers ontwikkelt, maar ook een organisatie die ontzettend veel bezig is met het milieu. Zo helpt Reef al mee aan het opruimen en schoonhouden van stranden en zeeën over de hele wereld. In 2008 is daar 'Reef Redemption' bijgekomen. Het doel hiervan is om terug te geven aan de wereld. Dit doet Reef door het ondersteunen van plattelandsgemeenschappen, mensen in nood en het milieu. Reef gelooft in de kracht van verandering en probeert op deze manier een stap in de goede richting te zetten. 

PVC-vrij rubber

Reef Escape is een voorbeeld van een nieuwe serie die in 2017 op de markt is gekomen. Deze serie is een grote stap in de goede richting als het aankomt op het milieu. De slipper wordt namelijk gemaakt van PVC-vrij rubber. Het grote voordeel hiervan is dat de slippers daardoor biologisch afbreekbaar zijn. Kortom deze slippers zijn niet slecht voor het milieu, waar ze uiteindelijk dan ook terecht komen. Daarnaast zijn de slippers ook nog eens gebouwd met een superieure riem- en teenstijl die zogeheten 'blow-outs' voorkomen. Dit betekend dat de Escape serie van Reef niet alleen kwalitatief erg goed is, maar dat het ook nog eens gemaakt wordt met een oog op het milieu. Dit is een van de manieren waarop Reef probeert zoveel mogelijk rekening te houden met mens en natuur. 

Dames of Heren Reef?

Onderhoud en verzorging Reef schoenen

Leer

Doordat leer een natuurlijk product is, heeft het vele voordelen. Zo is het stevig en toch soepel en het ademt ook nog eens goed. Leer kan ook erg lang meegaan,  mits u het goed verzorgd. Er zijn een aantal artikelen om het leven van leer nog langer te maken, namelijk: een zachte borstel van paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Wanneer u de schoenen gedragen heeft, kunt u deze eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel. Na langer dragen van leren schoenen wordt het tijd voor een grondige schoonmaak. Het grondig schoonmaken van de leren schoenen doet u het beste met de schoenpoets of conditioner op kleurbasis. Wrijft hier een kleine hoeveelheid van uit over de schoenen. Pak daarna de de uitwrijfborstel erbij en zorg voor een evenredige verdeling. Als u dit even laat drogen, lijken de schijnen achteraf weer als nieuw.

De kans is groot dat uw leren schoenen een aantal keer goed nat worden, aangezien Nederland zo'n nat land is. Houd dan in gedachte dat leer absoluut niet tegen de verwarming of elke andere warmtebron kan. Dit kan ervoor zorgen dat het leer krimpt of barst. Wat wel helpt is de schoenen opvullen met kranten. Als u de kranten elk uur vervangt, zijn de schoenen in mum van tijd weer droog. Daarnaast kunnen cederhouten schoenspanners goed helpen. Deze dienen niet alleen als houder voor de schoenen, maar helpen ook uitstekend met het drogen van de schoenen. 

Bekijk het volledige assortiment leren Reef slippers >

Textiel en Synthetisch

Bekijk het volledige assortiment Textiele en synthetische Reef schoenen > 

Textiel en synthetische materialen zijn bijzonder gemakkelijk te onderhouden in tegenstelling tot leer. Zorg dat u uw nieuwe schoenen altijd inspuit met een impregneerspray. Wanneer u schoenen van textiel of synthetische materialen verzorgd, is het van belang dat u de schoenen eerst goed schoonmaakt. Maak hierbij gebruik van een vochtige doek en een zachte borstel. Synthetische schoenen zijn eenvoudig schoon te maken met milde zeep. Als u klaar bent laat de schoenen dan goed drogen. Houd er wel rekening mee dat dit drogen niet in de buurt van een warmtebron zoals een verwarming mag zijn. Synthetische schoenen zijn gemaakt van een onnatuurlijk materiaal en zijn hierdoor minder ventilerend. Om nare geurtjes te verwijderen raden wij aan om de zooltjes van de schoenen te behandelen met Mirazyme.

Een greep uit het assortiment Reef schoenen: