-
-

Alles over Saucony

Saucony geschiedens

Het verhaal van Saucony

Het schoenenmerk Saucony is in 1898 ontstaan in het Amerikaanse plaatsje Kutztown, Pennsylvania. Saucony haalde de inspiratie voor haar logo uit drie grote rotsblokken, waar de Saucony Creek in Kutztown omheen stroomt. Deze drie rotsblokken staan symbool voor de drie pijlers van het merk, namelijk: goede prestaties, goede gezondheid en een goede gemeenschap. Dit zijn de drie hoofdelementen van alle ontwerpen van dit Amerikaanse topmerk. Saucony begon als een merk dat hardloopschoenen produceerde, maar heeft zich inmiddels weten te ontwikkelen tot een high-end schoenenmerk dat bekend staat om haar sneakers en hardloopschoenen van topkwaliteit.

-
Saucony Jazz of Saucony Shadow?
-

-

Saucony Jazz

De Jazz series is een echte klassieker binnen het merk Saucony. Deze serie bestaat uit het typische Saucony-silhouet en staat bekend om het driehoekige profielontwerp. De Jazz series is gecreëerd in samenwerking met chiropodisten, waardoor deze schoen ontzettend comfortabel loopt. De Saucony Jazz series is de perfecte sneaker als u opzoek bent naar een sneaker met een uitstekend loop- en draagcomfort.

Saucony Shadow

De Saucony Shadow series werd in 1985 geïntroduceerd en heeft een herkenbaar en sportief silhouet. De Saucony Shadow is een prestatie verbeterende sportschoen met een casual uiterlijk. Deze schoen biedt een ontzettend hoog comfort en is zeer stabiel, wat ervoor zorgt dat u nooit meer last heeft van pijnlijke voeten tijdens het lopen. De Saucony Shadow series is de perfecte sneaker voor wanneer u opzoek bent naar een sportieve, doch casual sneaker die er altijd voor zorgt dat u optimaal comfort ervaart tijdens het lopen.

-
Shop Saucony
-

-
Schoenverzorging
-

Suède schoenen schoonmaken

Schoenen die gemaakt zijn van suède hebben een ruwer oppervlak dan schoenen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld leer. Suède zorgt ervoor dat de schoenen er luxe uitzien, maar het zorgt er ook voor dat de schoenen makkelijker vuil en vocht vast gaat houden dan schoenen met een glad oppervlak. Dit betekent dat suède schoenen kwetsbaarder zijn dan schoenen die gemaakt zijn van een glad materiaal. Hierdoor raden wij u aan om uw schoenen direct na aankoop te behandelen met een speciale impregneerspray van Collonil. De Collonil impregneerspray zorgt er namelijk voor dat uw schoenen gelijk goed beschermd worden tegen vuil.

Verder raden wij u aan om uw schoenen tijdens de gebruiksduur regelmatig in te spuiten met de impregneerspray. Voordat u dit doet is het echter wel belangrijk dat de schoenen goed schoongemaakt zijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een borstel en lauwwarm water. Gebruik echter geen zeep of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen, want dit kan slecht zijn voor de stof. Laat uw schoenen ook goed drogen voordat u ze in gaat spuiten. Doe dit echter niet onder een kachel of verwarming. Als de schoenen na verloop van tijd kleur beginnen te verliezen kunt u dit makkelijk verhelpen met behulp van een kleurhersteller. De kleurherstellende sprays van Saphir zijn hier zeer geschikt voor.

-
Een greep uit de Saucony collectie
-