Alles over Sorel


De geschiedenis

Het ontstaan

De koude winters in Canada zorgen voor een grote vraag aan warme en comfortabele winterlaarzen. Deze functionele laarzen zitten vaak bijzonder comfortabel maar missen stijl en een moderne uitstraling. Om deze reden werd in 1962 door een groep schoenmakers het merk Sorel opgericht. Een merk dat zich wilde richten op de creatie van stoere, stijlvolle en comfortabele laarzen, zodat iedereen stijlvol de koude winters door kon komen.

De productie van de Sorel laarzen ging gepaard met het gebruik voor materialen met een hoogstaande kwaliteit zoals zacht wol materiaal, hoogwaardig leer en stevige rubberen zolen. Het concepts van Sorel bleek al snel succesvol te zijn. Sinds de jaren '60 heeft dit merk een flinke uitbreiding gehad en worden de laarzen wereldwijd verkocht. Het verbaast ons dan ook helemaal niet dat menig beroemdheid, zoals Justin Timberlake, met deze stoere en comfortabele schoenen aan het rondwandelen is.

Neem een kijkje in onze Sorel collectie >

Waarom Sorel?

Fashion

De winterlaars is aan een flinke periode opmars bezig en dit is te zien aan laarzen van Sorel. De schoenen van dit merk beschermen tegen de kou en tegen de regen maar zijn ook los van winterse neerslag compleet geaccepteerd. Onder een rokje, onder een broek of onder een jurkje: de schoenen van Sorel vormen een ware toevoeging aan uw outfit.

Zowel de mannen als de vrouwen collectie is gestyled volgens de laatste mode en de schoenen van Sorel kunt u dan ook prima aan naar uw werk, naar de stad of tijdens een dagje wandelen. Dit alles zonder dat u last krijgt van koude voeten! 

Comfort

Het eerste waar u aan moet denken bij een Sorel schoen is comfort. De schoenen van Sorel zijn gemaakt door ervaren vakmannen, wie duidelijk weten wat ze doen. Dankzij de kwalitatieve materialen en de praktische rubberen zolen gaat de schoen voor een lange periode mee en bent u gegarandeerd van een hoogcomfort gehalte. De rubberen zolen zorgen er daarnaast voor dat uw voeten heerlijk droog blijven bij natte ondergronden.

De zachte binnenvoering zorgt ervoor dat u heerlijke warme voeten houdt en dankzij de natuurlijke producten vindt er een fijne ventilatie plaats.  

Het productieproces

De schoenen van Sorel worden met grote zorg gemaakt. Dit betekent dat er niet alleen de beste materialen worden gebruikt, maar ook de juiste materialen. De schoenen worden geproduceerd met zorg voor het milieu en met zorg voor zijn werknemers. Wanneer u een schoen van Sorel draagt weet u daarom zeker dat die schoen op een milieu- en maatschappelijk verantwoordelijke manier tot stand is gekomen. Sorel investeert daarnaast veel in de ontwikkeling van de samenleving en in de ontwikkeling van diens werknemers!

Dames of Heren?

Onderhoudsadvies

Voor gebruik

Wij raden aan om voordat u gebruik maakt van uw nieuwe Sorel schoenen de schoenen te impregneren met een impregnatie spray. De schoenen worden hierdoor voorzien van een onzichtbare beschermingslaag tegen water en vuil. Zo blijven de schoenen een stuk langer mooi en gaan de schoenen een stuk langer mee. Zorg ervoor dat u een spray koopt met een hoge kwaliteit en zonder siliconen toevoeging. Deze kan het materiaal van uw schoen verstikken. Kijk hierbij tevens naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder, suède en synthetisch materiaal.  

Assortiment impregneersprays >

Onderhoud

Om uw Sorel schoenen zo goed mogelijk te onderhouden raden wij aan de schoenen met regelmaat in te sprayen met een impregneer spray. Zo blijven uw schoenen beschermt.

Wanneer u uw schoenen wilt schoonmaken kunt u gebruik maken van lauwwater, een zachte borstel en eventueel een zeer milde zeepvariant. Voor het onderhouden van de zool kunt u gebruik maken van een tandenborstel of kleine borstel. Zorg ervoor dat u suède en nubuck materialen zachthandig schoonmaakt om permanente beschadigingen tegen te gaan. Na het schoonmaken is het belangrijk om de schoenen goed te laten drogen in een ruimte met kamertemperatuur.

Assortiment Onderhoudsmiddelen > 

Reiniging

Wanneer uw schoenen niet schoon te krijgen zijn met lauwwater en een borstel kunt u een speciale reiniger gebruiken. Zo kunt u bij gladleder gebruik maken van een lederreiniging of een smeerpoets die bij de kleur van de schoenen past. Zorg ervoor dat de poets goed wordt uitgewreven en zorg ervoor dat u geen goedkope middelen gebruikt, deze kunnen uw schoenen beschadigen. Bij suède of nubuck schoenen kunt u gebruik maken van een soft gum om vlekken te verwijderen. Volg hierbij goed de aanwijzingen op de verpakking van het onderhoudsmiddel, zodat u de schoenen op de juiste manier behandeld. 

Assortiment reinigingsproducten >

Een greep uit ons assortiment: