Alles over Steve Madden


Over Steve Madden

Het verhaal van Steve Madden

In 1990 begon oprichter Steve Madden het bedrijf dat zijn naam kent. Toentertijd had Steve 1100 dollar geïnvesteerd om zelf de meest iconische schoenen te kunnen ontwerpen. Steve verkocht deze schoenen in New York vanuit de achterbak van zijn auto.

Zijn schoenen werden al snel geliefd bij het publiek en Steve Madden bracht een revolutie teweeg in de schoenenindustrie. Hierna begon Steve met het ontwerpen van schoenen vanuit een echte fabriek in Queens, New York. 

Dankzij Steve's kennis van trends en doorzettingsvermogen is het merk uitgegroeid tot een bedrijf met miljoenen klanten over de hele wereld en een van de populairste merken in de mode. Inmiddels bestaat de collectie niet alleen uit schoenen maar ook uit handtassen en accessoires, die in meer dan 80 landen over de hele wereld worden verkocht. Steve Madden ontwerpt unieke schoenen onder het motto: "It’s about authenticity. It’s about embracing individuality. It’s Steve Madden."

Onze Steve Madden collectie

Damescollectie

De damescollectie van Steve Madden op De Schoenenfabriek bestaat volledige uit sneakers. Sneakers zijn een echte musthave voor iedere vrouw en maken uw schoenencollectie helemaal compleet. De collectie van Steve Madden bestaat uit verschillende sneakers met allerlei toffe prints. Neem bijvoorbeeld de populaire dierenprint, de echte trend van dit seizoen, die iedere outfit net wat extra's meegeven. Maar ook andere lage, wedge sneakers van dit populaire merk vindt u hier bij De Schoenenfabriek, van witte en zwarte schoenen tot toffe fel gekleurde sneakers. Door het grote aanbod variërende sneakers is er voor verschillende looks, van casual jeans tot trendy jurkjes, een mooie sneaker te vinden.  

Ontbreekt er nog een paar casual damessneakers in uw garderobe? Kies dan voor een Steve Madden sneaker en blijf bij met de laatste sneaker trends van het seizoen. Met deze sneakers maakt u uw schoenencollectie compleet.

Bekijk hier de volledige Steve Madden damescollectie >

Schoenverzorging Steve Madden schoenen


Textiel

De meeste sneakers van Steve Madden zijn gemaakt van textiel of andere synthetische materialen. Deze materialen zijn eenvoudig schoon te houden en te onderhouden. Hieronder leest u hoe u uw Steve Madden schoenen het beste kunt verzorgen en onderhouden. 

Het verzorgen en behandelen van uw synthetische of textiele schoenen begint bij het regelmatig schoonmaken van uw schoenen. Textiel en synthetische schoenen kunt u schoonmaken met een zachte, vochtige doek of een speciale borstel. Hierbij kunt u gebruik maken van een zeer milde zeep. Het is belangrijk om uw schoenen goed te laten drogen na het schoonmaken. Maar droog uw schoenen niet aan een warmte bron zoals een kachel of verwarming, hierdoor kan de kwaliteit van het textiel verminderen en slijten de schoenen sneller.

Naast het schoonmaken kunt u gebruik maken van een impregneerspray voor textiel om uw schoenen te beschermen tegen vuil. Als u na enige tijd last heeft van nare geurtjes in de schoenen raden wij aan om de zooltjes van de schoenen te behandelen met Mirazyme, zodat de geur verdwijnt. De mirazyme doodt de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de nare geuren.

Een greep uit de Steve Madden collectie