Alles over Toni Pons


Toni Pons


Over Toni Pons

Het Spaanse merk dat is opgericht in 1946 had al snel plannen om wereldwijd bekend te worden. Na de introductie op de Franse markt werd het merk binnen de kortste keren geliefd bij vele. Natuurlijk is dat niet zonder reden. Wat Toni Pons zo bijzonder maakt is dat zij niet alleen erg inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van schoenenmode, maar dat zij eigenlijk zelfs voorlopers zijn. Zo boden zij als een van de eerste merken Sandelettes aan, welke vandaag de dag helemaal trendy zijn. 

Wat Toni Pons verder nog een bijzonder merk maakt zijn de Spaanse aspecten die het merk in elke schoen terug laat komen. Bij elk model is te zien dat deze van een Spaans merk afkomstig zijn. Combineer dit met de beste kwaliteit en er ontstaat een paar uitstekende schoenen. 

Bekijk het volledige assortiment van Toni Pons >

Waarom Toni Pons?

De zool

Wist u dat elke Toni Pons schoen de karakteristieke zool gemaakt van touw heeft? Dit geeft de schoen een unieke look en uitstraling waarmee u zich direct onderscheid van de rest. Of u nu kiest voor de espadrilles of de sandelettes, altijd heeft u deze beeldschone zool onder de schoen. De schoenen passen mede door deze zool perfect onder uw praktisch alle kleding op vakantie, maar ook zeker onder de casual outfit voor thuis. Naast dat de zool een mooi uitstraling heeft, is het ook nog eens erg duurzaam. Door het gebruik van de beste materialen, kunt u lang genieten van de schoenen. Nog een andere reden om te kiezen voor Toni Pons is het feit dat zij nog steeds alle schoenen met de hand maken. Er kan dus gesproken worden over oprecht Spaans vakmanschap. Dat vindt u bijna nergens meer tegenwoordig.

Het voetbed

Naast de mooie zolen die de schoenen van Toni Pons hebben, heeft het merk ook de voetbedden in de schoenen perfect gemaakt. zo zit er extra demping in voor ultiem comfort en zijn deze gemaakt van de beste materialen. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijk gevoel tijdens het lopen, maar ook voor weinig slijtage zelfs bij veel dragen. De combinatie van het unieke design met het draagcomfort en de duurzaamheid maken de Toni Pons schoenen een uitstekende keuze. Door het feit dat dit Spaanse merk de schoenen met de hand maakt, kunnen zij de kwaliteit goed controleren en u dus enkel het beste van het beste geven, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van de schoenen.

Toni Pons Damesschoenen

Damescollectie

Toni Pons is volledig gespecialiseerd in damesschoenen. Dit betekend dat het merk alle tijd en aandacht besteed aan de beste en meest perfecte damescollectie mogelijk. Het assortiment bestaat uit onder andere Sandelettes en Espadrilles. 

Een sandelette is een sandaal met hoge hak. Dit is dé trend van het moment. Sandalen zijn natuurlijk erg fijn met warme temperaturen, maar worden vaak als iets té casual gezien. Toni Pons heeft dit opgelost door een hoge hak te geven aan dit comfortabele schoeisel. Hierdoor is de sandelette ontstaan. 

Espadrilles zijn lichte schoenen welke vaak van canvas stof worden gemaakt. Ook deze schoenen zijn ideaal voor de warme dagen door de open structuur. Espadrilles hebben een chique uitstraling en passen onder bijna elke outfit. 

The making of Toni Pons

De ontwikkeling

Het werd hierboven al kort benoemd, maar de schoenen van Toni Pons worden voor het grootste gedeelte met de hand gemaakt in een fabriek in Spanje. Het begint allemaal met het maken van het touw dat vervolgens verandert in de zool. Dit proces wordt door een aantal medewerkers gedaan met enkel een mal en de handen. Hiervoor worden alleen duurzame materialen gebruikt, dus de schoenen zijn ook nog eens gemaakt met het milieu in het achterhoofd. Nadat de zool klaar is, is het tijd voor het bovenste gedeelte van de schoenen, deze wordt ook met de hand uit een groot vel stof gehaald en vervolgens op de zool genaaid. Zelfs het vastnaaien wordt met de hand gedaan, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden. Als de schoenen helemaal klaar zijn, krijgen zij nog een finishing touch. De schoenen worden op spanning gezet en met een borstel mooi afgewerkt.

Onderhoud en Verzorging Toni Pons schoenen

Leer

Het natuurlijk product leer heeft erg veel voordelen. Zo is het zowel soepel als stevig, ademt het materiaal en mist het goed wordt verzorgd, gaat het om deze redenen erg lang mee. Voor het mooi houden van uw leren schoenen heeft u een aantal producten nodig: een borstel bestaande uit zacht paardenhaar, een inwrijfborstel, een uitwrijfborstel en schoenpoets of conditioner. Om het vuil eraf te halen kunt u na het dragen de schoenen het beste poetsen met een zachte borstel.Natuurlijk is er na een langere tijd dragen ook een grondige schoonmaakbeurt nodig. Om uw schoenen grondig schoon te maken kunt u het beste de schoenpoets of conditioner op kleurbasis gebruiken. Er is hier maar een kleine hoeveelheid van nodig. Wrijf het uit met de uitwrijfborstel en laat het even drogen. Hierna zullen uw schoenen lijken alsof u deze net heeft gekocht.

Door de vele regen in ons natte Nederland, is de kan groot dat uw leren schoenen meerdere keren goed nat worden. Vergeet niet dat leren schoenen nooit onder de verwarming of elke andere warmtebron mogen staan! Dit kan ervoor zorgen dat het leer krimpt of barst. In plaats daarvan kunt u de schoenen vullen met kranten. Vervang deze kranten elk uur en uw leren schoenen zijn binnen de kortste keren weer droog. Daarnaast zijn cederhouten schoenspanners een erg fijn hulpmiddel. Naast het feit dat deze helpen bij het drogen, houden ze uw schoenen ook nog eens mooi in vorm; ideaal!  

Bekijk het volledige assortiment leren Toni Pons schoenen >

Suède

Suède schoenen hebben een chique uitstraling, maar zijn vaak lastiger te onderhouden. het wordt aangeraden om de schoenen al met een beschermende spray te behandelen voordat u voor het eerst naar buiten gaat. Ook voor suède is een warmtebron funest. Zet daarom uw mooie nieuwe schoenen nooit in de buurt van een verwarming of elke andere warmtebron. Kranten werken in dit geval ook perfect als hulpmiddel. Als de schoenen droog zijn, dan is het tijd voor een suède borstel. Schrik niet als uw suède stof na verloop van tijd wat vervaagt, dit is normaal. U kunt in dit geval een spray gebruiken om de schoenen bij te kleuren. Zorg dat u de gehele schoen goed raakt met de spray, laat het even drogen en borstel dan de vezels weer omhoog. Ook wordt er geadviseerd om de schoenen na het dragen kort even te borstelen.Dit zorgt ervoor dat de schoenen langer mooi blijven. Let er wel op dat u de haartjes in één richting borstelt, omdat zo het vuil ervan af gaat en ze langer mooi blijven. Als het borstelen niet helpt, kunt u een speciale gum voor suède gebruiken.

Wilt u de schoenen graag in mooie vorm houden, gebruik dan zeker cederhouten schoenspanners. Heeft u een vlek of vuiligheid op de schoenen? Geen paniek. Het meeste vuil kunt u er eenvoudig afborstelen als de schoen en de vlek droog is (bij modder bijvoorbeeld). Bij een vet vlek gaat anders, hierbij wordt geadviseerd om warm water gebruiken en een nagelborsteltje. Even flink schrobben en dan zou het er af moeten komen. Het kan zijn dat de schoen wat kleur verliest, gebruik hiervoor de kleurherstellende spray zoals eerder beschreven.

Bekijk het volledige assortiment suède Toni Pons schoenen >

Textiel

Naast leer maakt Toni Pons ook veel gebruik van textiel. Deze schoenen hebben weinig verzorging nodig en zijn daarom vrij makkelijk om te onderhouden. Bij schoenen van of met textiel is het van belang dat u ze voor gebruik goed inspuit. Hierdoor worden ze waterafstotend, waardoor ze er langer mooi uit blijven zien. Worden ze toch nat, zorg dan dat ze niet bij een verwarming staan. Hiervan kunnen de schoenen krimpen. De meeste schoenen zijn makkelijk schoon te maken met water en zeep. Hardnekkige vlekken kunt u eruit halen met tetrachloorkoolstof. Doe de schoenen alleen nooit in de wasmachine want dan kan de lijm beschadigen en gaat de schoen minder lang mee.

Bekijk het volledige assortiment Textiele Toni Pons schoenen >

Canvas

Canvas is een heerlijke stof om schoenen van te hebben in de zomer. De stof is licht en vergt weinig onderhoud. Om strepen en vlekken te voorkomen kunt u de schoenen bewerken met een reinigende mousse of met zeepwater. Zeepwater kunt u gebruiken om eventuele lichte vlekken te verwijderen. Gebruik een spons en droog de schoenen vervolgens  met een droge doek af. Een andere handige truc is het gebruik van een nagelborstel en shampoo voor tapijt. Deze combinatie kan de wat grotere vlekken eenvoudig verwijderen. Voor een vetvlek wordt geadviseerd om tetrachloorkoolstof te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als laatste is het belangrijk dat u te allen tijde de schoenen laat drogen in frisse lucht en dus niet onder bijvoorbeeld een verwarming. Zorg dat u de schoenen goed onderhoudt, zodat u er langer van kan genieten. 

Bekijk het volledige assortiment canvas Toni Pons schoenen >

Een greep uit het assortiment van Toni Pons: