Alles over Billi Bi


Over Billi Bi

De geschiedenis

Al in 1936 wordt de voorloper van het merk Billi Bi opgericht, het merk Fransi. In een oude schuur in de buurt van de stad Kopenhagen bedachten Søren en Evelyn Friis leuke schoenen voor kinderen, die vervolgens met de hand in elkaar werden gezet. Na enkele jaren van succes begon het merk Franse met de productie van damesschoenen. Vanwege het grote gebrek aan leder vanaf 1930 in de Scandinavische landen werden Søren en Evelyn gedwongen tot een creatieve vormgeving. Zo werden verschillende modellen gemaakt van onder andere vissenhuiden. Deze creatieve vormgeving staat nu nog centraal bij het merk Billi Bi.

In de jaren zestig werd het ondertussen succesvolle bedrijf overgedragen aan de zoon van Søren en Evelyn Friis. Carl Friis leerde alles over het ontwerpen en maken van schoenen in de fabriek van zijn ouders. Tijdens zijn studiecarrière in Italië vormde Carl een eigen stijl waarbij de Scandinavische soberheid gecombineerd werd met de Italiaanse elegantie. Deze combinatie vormt nu nog steeds een belangrijke pilaar bij het ontwerpen van de Billi Bi schoen.

Het hedendaagse bedrijf is onder invloed van Carl en zijn kleinzoon Carsten een merk dat niet is weg te denken uit de Deense straten. De samenwerking tussen Carl en Carsten heeft bewezen een perfecte combinatie te zijn tussen het verleden en de toekomst. Ervaring en innovatie zorgt voor de productie van stijlvolle, unieke en comfortabele schoenen. Het merk is op dit moment een succesvolle leverancier in meer dan 20 landen! 

Het productieproces

Kwaliteit en vakmanschap

De schoenen van Billi Bi worden met veel zorg en geduld geproduceerd. Al van de oprichting in 1936 staat het belang van kwaliteit en vakmanschap op de eerste plaats. Door de hedendaagse combinatie van ervaring en innovatie wordt dit streven zeker behaald. Billi Bi creëert schoenen met een fijne pasvorm en een comfortabel voetbed. De schoenen worden gemaakt van materialen met een hoogstaande kwaliteit, zo wordt het leder zorgvuldig uitgezocht en behandeld. Het leder is tevens altijd afkomstig uit Italië. Met de juiste verzorging kunt u dan ook vele jaren genieten van deze kwalitatieve schoenen.

Op de tweede plaats hecht dit merk een groot belang aan het uiterlijk van de schoen. De ontwerpen worden geïnspireerd door verschillende stijlen. Aan de ene kant zijn de schoenen voorzien van de Scandinavische soberheid: rustige kleuren en eenvoudige designs. Aan de andere kant krijgen de schoenen een elegante look door de Italiaanse invloeden. De schoenen hebben hierdoor een uniek voorkomen.

De hedendaagse schoenen worden beïnvloedt door een generatie vol met ervaring en een generatie met frisse ideeën. Deze combinatie zorgt voor een schoen met een veelzijdig karakter. De schoenen zitten comfortabel en zijn zeer duurzaam waardoor de schoenen geschikt zijn voor dagelijkse bezigheden maar ook voor een stadswandeling of een feestelijke gelegenheid. De bijzondere en authentieke designs zorgen ervoor dat de schoenen gedragen kunnen worden door jong en oud!

Leer of Suède?

Onderhoudsadvies

Verzorging van uw nieuwe schoenen

Om zolang mogelijk van uw nieuwe Billi Bi schoenen te genieten kunt u de schoenen voor gebruik het beste driemaal inspuiten met een impregneerspray. Zo worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit om de paar maanden te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af. Kijk hierbij naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder en synthetisch materiaal. 

Assortiment impregneersprays >

Onderhoud van uw Billi Bi schoenen

Voor suède en lederen schoenen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kopen. Wanneer uw Billi Bi schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met een zachte borstel. Na het schoonmaken kunt u de Billi Bi schoenen nogmaals behandelen met een impregneerspray. Om beschadiging aan gladleder te repareren kunt u gebruik maken van een schoenpoets. Zorg hiervoor dat de schoenpoets gelijk is aan de kleur van uw schoen. Met een verkeerde kleur kunt u schade aan uw schoen brengen. Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing van de schoenonderhoud door. 

Assortiment schoenonderhoud >

Een greep uit het assortiment

Billi Bi 5277 Red Suede

Billi Bi 5277 Red Suede

€ 169,00

€ 67,00

Billi Bi 5620 Black Suede Silver

Billi Bi 5620 Black Suede Silver

€ 225,00

€ 90,00

Billi Bi 5624 Black Suede

Billi Bi 5624 Black Suede

€ 235,00

€ 94,00

Billi Bi 5882 Black Tomcat Suede

Billi Bi 5882 Black Tomcat Suede

€ 209,00

€ 83,00

Billi Bi 5531 Black Suede

Billi Bi 5531 Black Suede

€ 225,00

€ 90,00