Palladium schoenen kopen


Over Palladium

De geschiedenis

- 1920

Het merk Palladium werd al begin twintigste eeuw opgericht. Het bedrijf begon als een fabrikant van vliegtuigbanden. Door de innovatieve manier van rubberbewerking werd dit bedrijf de grootste bandenleverancier van Europa. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar vliegtuigbanden af en werd Palladium gedwongen zich op een nieuw product te focussen: de schoen. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze schoenenverkoop een succes. Vanwege de unieke manier van rubberbewerking kon het Vreemdelingenlegioen van Frankrijk zich zeer comfortabel voortbewegen op hun nieuwe boots.

- 1960

Na de Tweede Wereldoorlog groeide de afzetmarkt. De schoenen van Palladium bleken te beschikken over een hoge loopcomfort en waren gemaakt van speciaal, slijtvast rubber. Zo werd de schoen voornamelijk gekocht door avonturiers en reizigers. Een Franse vulkanoloog en geoloog droeg de schoenen zelfs tijdens een vulkaanexpeditie.  

- 1990

In de jaren negentig werd Palladium ontdekt door de stoere rockcultuur en de onderwereld van de grunge en rave feestjes. Mede hierdoor steeg de populariteit van Palladium waardoor het merk meer dan 1 miljoen schoenen per jaar verkocht. Het assortiment van Palladium groeide hierdoor snel en steeds meer mensen maakte kennis met de unieke schoen van Palladium.

- Nu

De schoenen zijn op het moment populairder dan ooit tevoren. De schoen wordt gedragen door reizigers, rockers, skaters en door mensen die gewoon opzoek zijn naar een leuke en comfortabele schoen voor dagelijks gebruik. In 2010 creëerde Palladium een nieuwe schoenenlijn die goed inspeelt op deze groeperingen, de schoenen zijn nog diverser en zijn daarnaast gemaakt door middel van innovatieve technologien en via moderne constructies. Na bijna 100 jaar staat nog steeds de rubberbewerking centraal in het productieproces. Met de schoenen van Palladium bent u van kwaliteit gegarandeerd! Bekijk hier de nieuwste collectie Palladium schoenen.

Waarom Palladium?

Kwaliteit

Het merk Palladium maakt gebruik van materialen met een hoogstaande kwaliteit. Zo worden de canvas schoenen gemaakt van een stevig en flexibel textiel materiaal. Dit materiaal kan goed tegen een stootje en is goed te onderhouden. De lederen schoenen worden gemaakt van leder materiaal dat met grote zorg is uitgezocht en bewerkt. Ditzelfde geld voor het comfortabele voetbed. Maar vooral de rubberen zool van dit merk staat bekend om zijn kwaliteit. Het natuurrubber wordt bewerkt via een innovatief productieproces dat door jaren van ervaring voor een perfecte en slijtvaste zool zorgt. Zo kunt u met de juiste verzorging voor vele jaren genieten van uw Palladium schoenen! 

Comfort

De schoenen van Palladium zien er niet alleen erg stoer en modern uit, de schoenen hebben een hoogcomfort gehalte. Niet voor niks worden deze schoenen gebruikt door reizigers en avonturiers. De schoen is onder andere voorzien van een fijne profiel onder de zool. Een goed profiel is erg belangrijk om op oneffen terrein of in moeilijke omstandigheden te lopen. De schoenen zijn daarnaast voorzien van een fijn en comfortabel voetbed, waardoor u urenlang op de schoen kunt wandelen zonder pijnklachten. Palladium produceert schoenen in vele maten en vormen waardoor er voor iedereen een juiste Palladium schoen beschikbaar is. Zo is er een waterdichte variant, een variant met een warme bekleding voor in de winter of juist een canvas variant voor een fijne luchtcirculatie tijdens warme dagen. 

Duurzaam

Palladium maakt gebruik van duurzame productieprocessen en duurzame materialen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de schoenen van een hoge kwaliteit genieten maar ook voor een schoen die milieuvriendelijk wordt geproduceerd. Zo probeert Palladium de uitstoot van CO2 te beperken door het te treffen van productiemaatregelen. Ook gebruikt Palladium een Conduct voor toeleveranciers voor een eerlijke en zorgvuldige handel.

De stijlvolle modellen afkomstig van het merk Palladium hebben een duurzame kwaliteit en zijn met zorg tot stand gekomen. Een ideale schoen voor avonturiers, jong en oud. 

Dames en Heren

Onderhoudsadvies

Bescherming van nieuwe schoenen

Om zolang mogelijk van uw nieuwe Palladium boots of schoenen te genieten kunt u de schoenen voor gebruik het beste inspuiten met een impregneeyspray. Zo worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit om de paar maanden te herhalen blijven uw schoen goed beschermd tegen invloeden van buiten af. Kijk hierbij naar het materiaal waar uw schoen van gemaakt is. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder, suède, canvas en synthetisch materiaal.

Assortiment impregneersprays >

Onderhoud van uw schoenen

Wanneer uw Palladium boots of schoenen vies zijn geworden kunt u de schoenen het beste schoonmaken met lauw water en een zachte borstel. Nadat de schoen goed droog is behandeld u deze nogmaals met een impregneerspray. Lederen schoenen kunt u behandelen met een schoenpoets. Zorg hierbij dat de kleur van de schoenpoets overeenkomt met de kleur van uw schoenen. Behandeld hierna de schoen met de impregneerspray. Voor suède, canvas (textiel) en lederen schoenen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kopen. Bij een verkeerde behandeling kan de schoen beschadigd raken en kan er een kleurverschil ontstaan. Bij de aanschaf van een schoenbescherming is het daarom zeer belangrijk om eerst de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. 

Assortiment schoenonderhoud >

Greep uit het assortiment