Alles over Ted Baker


Over Ted Baker


Het verhaal van de ‘No Ordinary Designer Label’

De geschiedenis van Ted Baker gaat terug naar 1988. Ted Baker begon in dit jaar als shirt specialist. In Glasgow ontwierp en verkocht hij een collectie heren shirts met een uitermate goede service, waarbij zelfs een wasservice voor elk gekocht shirt aangeboden werd. Vanaf het begin focust Ted zich niet alleen op service maar ook op kwaliteit, aandacht voor detail en een eigenzinnig gevoel voor humor. Dit maakte het merk niet zomaar een designer merk en Teds slogan 'No ordinary designer label' werd gevormd.

Snel na zijn eerste winkel in Glasgow volgden er winkels in Manchester en Nottingham. Ted Baker is een van de snelst groeiende designer merken van Engeland en de collecties zijn snel uitgebreid sinds het begin als herenkledingmerk. Zo werd in 1995 de damescollectie gelanceerd en volgde in 2000 de schoenencollectie. Inmiddels biedt Ted Baker een breed scala aan waaronder; herenkleding, dameskleding, accessoires, schoenen, geurtjes en brillen.

Ted Bakers eerste winkel had een eigen wasservice maar nog steeds werken zij met een unieke manier van marketing. Het is namelijk een van de weinige internationale merken zonder echte advertenties. Het merk maakt vooral gebruik van mond-tot-mondreclame, maar bedenkt ook eigenzinnige concepten en originele giveaways zoals een gevulde kalkoen voor kerst of speciale football kaarten. Het is dus zeker geen standaard modemerk. 

Bekijk hier de volledige Ted Baker collectie >

Ted Baker Damescollectie

Damescollectie

De damescollectie van Ted Baker is een perfecte mix tussen glamour en eigentijdse vrouwelijkheid. Ted focust zich op kwaliteit en oog voor details. De schoenen van Ted Baker hebben hierdoor prachtige details, uitzonderlijke afwerkingen en zijn ontworpen met de mooiste prints en stoffen. De collectie van Ted is dan ook een combinatie van chic en alledaags. Dit maakt de schoenen geschikt voor iedere gelegenheid, overdag, 's avonds, kantoor of een speciale gelegenheid.

Mode een betere toekomst
Bij Ted Baker geloven ze in eerlijk en open zijn over de manier van zaken doen. Ted Baker werkt op een eerlijke en duurzame manier en heeft daarom ook drie belangrijke punten in hun duurzaamheidsstrategie: "mode een betere toekomst".

1. Milieu - Beheren en verminderen van de impact op het milieu.
2. Mensen - Zorgen voor de mensen die de producten ontwerpen, maken en dragen.
3. Product - Produceren van mooie en duurzame producten.

De schoenencollectie van Ted Baker op De Schoenfabriek is natuurlijk ook geproduceerd aan de hand van deze duurzaamheidsstrategie.

Bekijk hier de volledige damescollectie >
Schoenverzorging voor Ted Baker schoenen

Leer

Leer is een sterk en soepel materiaal wat voor lange tijd eenvoudig mooi te houden is. Om uw leren schoenen lang mooi te houden moet u deze goed onderhouden en verzorgen. Dat kunt u op de volgende manier doen.

Allereerst is het belangrijk om de schoenen schoon te maken. Dit kan met een vochtig doek of een zachte borstel. Gebruik bij het schoonmaken geen zeep of andere schoonmaakmiddelen, dit kan het leer beschadigen. Nadat u de schoenen goed heeft laten drogen kunt u verder met het behandelen van de schoenen. U kunt gebruik maken van een schoenpoets om de kleur van uw schoenen te laten stralen. Zorg ervoor dat u nooit teveel schoensmeer of schoenpoets gebruikt, dit kan er voor zorgen dat het leer niet meer kan ademen en dat vuil juist blijft plakken.

Vervolgens is het aan te raden om een water- en vuilafstotende impregneerspray te gebruiken ter bescherming van uw schoenen. Als u deze schoonmaakprocedure regelmatig herhaalt, kunt u jarenlang blijven genieten van uw leren schoenen.

Bekijk het assortiment leder schoenen van Ted Baker >

Suède

Suède schoenen hebben een luxe uitstraling, maar helaas is dit materiaal wel gevoelig voor vocht en vuil. Het is daarom aan te raden om suède schoenen regelmatig te behandelen, om de mooie kwaliteit voor langere tijd te behouden.

Allereest is het belangrijk om direct na het kopen van de schoenen, uw suède schoenen te behandelen met een speciale impregneerspray, om uw schoenen zo te beschermen tegen vuil en water. Daarnaast is het belangrijk dat u de schoenen schoon houdt, door regelmatig uw schoenen schoon te maken met lauwwarm water en een borstel. Vermijd hierbij zeep of andere schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk de kwaliteit van het suède aantasten. Voor optimale bescherming is het ook bij suède schoenen aan te raden om de schoenen regelmatig in te spuiten met impregneerspray.

Na lang intensief gebruik kan de kleur van de schoenen gaan vervagen. Om de kleur weer te herstellen kunt u gebruik maken van een kleurhersteller.

Bekijk het assortiment suède schoenen van Ted Baker>

Textiel en synthetisch

Textiel en synthetische materialen zijn eenvoudig schoon te houden en te onderhouden.

Het verzorgen en behandelen van uw synthetische of textiele schoenen kan dan ook eenvoudig door regelmatig uw schoenen goed schoon te maken. Hierbij kunt u gebruik maken van een zachte, vochtige doek of een speciale borstel. Bij het schoonmaken van synthetische schoenen kunt u gebruik maken van een zeer milde zeep. Na het schoonmaken is het belangrijk om de schoenen goed te laten drogen. Maar laat deze niet drogen in de buurt van een warmte bron zoals een kachel of verwarming. Hierdoor wordt de kwaliteit van het materiaal minder.

Als u last heeft van nare geurtjes in de schoenen raden wij aan om de zooltjes van de schoenen te behandelen met Mirazyme, zodat de geur verdwijnt. De mirazyme doodt de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de nare geuren.

Bekijk het assortiment textiel schoenen van Ted Baker >

Een greep uit de Ted Baker collectie